Accreditaties

Wie komt in aanmerking voor een accreditatie & wat is de procedure

Wie komt in aanmerking voor een accreditatie

Accreditaties kunnen enkel toegekend worden aan personen actief in de filmsector en aan (film)pers.

Journalisten hebben op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival, de persconferenties en FFO 15 filmvoorstellingen met uitzondering van het gala van de Ensors en besloten B2B-voorstellingen. Journalisten dienen het accreditatieformulier in te vullen en hun perskaart op te laden als bewijs.

  • Fotografen en cameraploegen krijgen op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival en de persconferenties, maar geen toegang tot de filmvoorstellingen. Zij dienen het accreditatieaanvraagformulier in te vullen en hun perskaart op te laden als bewijs.
  • Filmstudenten kunnen via hun onderwijsinstelling een accreditatiepas aanvragen. Alsook door middel van het voorleggen van een brief van de school / vertoon studentenkaart kunnen studenten een accreditatiepas verkrijgen.
  • Filmprofessionals krijgen op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival en de FFO filmvoorstellingen, met uitzondering van recepties en het gala van de Ensors. Filmprofessionals dienen hun professionaliteit te bewijzen door het accreditatieforumlier in te vullen en een up-to-date cv of filmografie op te laden.

Procedure

Journalisten en fotografen dienen samen met het aanvraagformulier (www.filmfestivaloostende.be, zie onderstaand formulier) eveneens hun perskaart te bezorgen. Indien men geen perskaart heeft, dient de journalist 3 gepubliceerde artikels of een aanbeveling van de hoofdredacteur te bezorgen. Filmprofessionals dienen hun cv/filmografie op te laden. U krijgt via e-mail bericht van ons zodra uw accreditatie aanvaard is. In deze e-mail staat ook reeds uw unieke accreditatiecode.

Het staat FFO vrij om accreditaties toe te kennen of te weigeren naar eigen inzicht. De accreditatie is geldig voor de duur van het FFO.

Een accreditatiepas is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. De pas wordt niet opgestuurd, maar kan afgehaald worden vanaf 7 september in het Press Office van het festival, dagelijks van 10u tot 20u.

De pers kan online tickets bestellen zodra de unieke code van de accreditatiepas digitaal doorgestuurd wordt. Vervolgens kunnen de tickets worden afgedrukt.

De pers kan een kamer in een voorgesteld hotel aan een gereduceerd tarief aanvragen.

Filmfestival Oostende verwacht van de geaccrediteerde pers alle bewijsmateriaal toegestuurd te krijgen naar press@filmfestivaloostende.be, of via onderstaand formulier uiterlijk 1 oktober 2016.

Vul onderstaand formulier in

Type
Bestanden
Kopie perskaart (1MB max. jpeg, gif, jpg, png)

Gepubliceerd artikel 1, indien men niet over een perskaart beschikt (1MB max. pdf, doc, docx, text)

Gepubliceerd artikel 2, indien men niet over een perskaart beschikt (1MB max. pdf, doc, docx, text)

Gepubliceerd artikel 3, indien men niet over een perskaart beschikt (1MB max. pdf, doc, docx, text)

Aanbeveling hoofdredacteur, indien men niet over een perskaart beschikt (1MB max. pdf, doc, docx, text)

CV voor filmprofessionals (1MB max. pdf, doc, docx, text)

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief