Ensor Academie

Sinds haar ontstaan heeft Filmfestival Oostende getoond een hart te hebben voor Vlaamse Film. We tonen dit op verschillende manieren: een Vlaamse film als openingsfilm voor het festival, de organisatie van de uitreiking van de Ensors, aandacht voor Vlaamse documentaire- en kortfilmmakers, de organisatie van een dag voor mensen uit de industrie,…

Om de Vlaamse filmsector nog meer te ondersteunen en een nog meer structurele dialoog op te zetten met de verschillende belangenverenigingen en professionele organisaties vindt vzw Les films du Bord de Mer dat de tijd rijp is om een Vlaamse filmacademie op te richten. Deze krijgt de naam “Ensor Academie” en wil alle Vlaamse filmprofessionals verenigen.

Leden van de Ensor Academie kunnen meestemmen voor de “Prijs van de Industrie” die uitgereikt wordt tijdens de uitreiking van de Ensors.  Daarnaast krijgen de leden ook een uitnodiging om naar de uitreiking van de Ensors te komen en kunnen ze aan een voordelige prijs inschrijven voor de Flanders Film Meeting

Lid worden van de Ensor Academie

Lid worden van de Academie kan door zich aan te melden met onderstaande inschrijvingsformulier.  De organisatie evalueert uw inschrijving en stuurt u een bevestiging. Na betaling van een lidmaatschapsbijdrage van 50 euro (40 euro voor leden van een beroepsvereniging) krijgt u toegang tot het Gala van de Ensor op 16 september alsook een korting op het inschrijvingsgeld van de Flanders Film Meeting. U krijgt bovendien toegang tot Festival Scope om alle Vlaamse films van het voorbije jaar te bekijken die in aanmerking komen voor de Prijs van de Industrie.

Prijs van de Industrie

Wie kan stemmen

  • Alle leden van de Ensor Academie;

Waarop kan gestemd worden

  • Elke majoritair Vlaamse fictie film, uitgebracht tussen 1 september 2016 en 31 juli  2017.

Hoe kan je stemmen

  • Via het online stem formulier te vinden op de website van Filmfestival Oostende. Stemmen kan door het ingeven van uw naam plus uw voorkeur.
  • Enkel stemmen van leden van de Academie zijn geldig.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief