Industry Talks

Industry Talks

FFO werkt nauw samen met enkele Europese filmfestivals. Dit is een uitwisselingsproject van lokale culturen waarin Nederlandse en Franstalige films worden voorgesteld in Oostende, terwijl een selectie van Vlaamse films beschikbaar gemaakt wordt voor andere markten. FFO werkt samen met het Festival Internationale du Film Francophone (FIFF) van Namen en met het Nederlands Film Festival (NFF) van Utrecht. Twee weken later is FFO zowel in Utrecht als in Namen te gast om de nieuwste Vlaamse producties voor te stellen. Op die manier ondersteunt FFO de Vlaamse film met een platform in Wallonië en over de landsgrenzen heen in Nederland.

Deze samenwerking gaat nog een stapje verder. FFO organiseert twee industry talks in samenwerking met deAuteurs, SACD, DeBuren, Unie van de Regisseurs. Naar analogie met Flanders Film Meeting is het onderwerp coproducties.

Inschrijven voor één of beide events kan HIER 

Industry Talk Vlaanderen-Wallonië

in samenwerking met deAuteurs en SACD

Op maandag 12 september wordt de band tussen Vlaanderen en Wallonië onder de loep genomen. Centraal staan de samenwerking tussen beide landsdelen en de mogelijkheden van zo’n Belgische coproductie, maar ook de verschillen tussen beide filmindustrieën. Op maandag gaat Michaël Roskam in gesprek met Jaco Van Dormael.

14u-15u30: gesprek met Jaco van Dormael en Michaël R.Roskam, gemodereerd door Vanja D’Alcantara

17u30: sterlegging Jaco van Dormael

18u: FFO talkshow in De Grote Post met Jaco van Dormael & Ira Sachs

20u: hommage Jaco van Dormael en vertoning Le Tout Nouveau Testament

Industry Talk Vlaanderen-Nederland

in samenwerking met deAuteurs en deBuren

Donderdag 15 september kijkt FFO over de grenzen heen met deAuteurs en deBuren . Als voorbereiding op de Flanders Film Meeting op 16 september worden Vlaams – Nederlandse coproducties van naderbij bekeken. Een panel van scenaristen en regisseurs bekijkt hoe de buren zich tot elkaar verhouden in een coproductie en welke aspecten een coproductie succesvol maken.  Dit debat wordt gekoppeld aan de hommage van Renée Soutendijk in het kader van de samenwerking van FFO met het Nederlands Film Festival.

15u30-17u: gesprek tussen Vlaamse en Nederlandse scenaristen en regisseurs: Rik D’hiet, Frank Van Passel, Marc Veerkamp,  Martijn Winkler, Erik de Bruyn, gemodereerd door Ben Van Alboom

17u30: sterlegging Renée Soutendijk

18u: FFO talkshow in De Grote Post met Renée Soutendijk

20u: hommage Renée Soutendijk en vertoning Van den Koelen Meren des Doods

  Renée Soutendijk - copyright Frans Jansen Renée Soutendijk - copyright Frans Jansen

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief