Vorige film

King of the Belgians

geregisseerd door Peter Brosens en Jessica Woodworth
  kotb3 kotb3
Volgende film
  def-poster-orizzonti-5mbdef-poster-orizzonti-5mb  

Synopsis

KING OF THE BELGIANS is een roadmovie waarin een ingedommelde Koning het leven – en zichzelf – ontdekt.

Nicolas III is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij een verkeerd leven leidt. Hij vertrekt op staatsbezoek naar Istanbul waar een Britse cineast, Duncan Lloyd, in opdracht van het Paleis een documentaire maakt om het imago van de Koning wat op te fleuren.

Tijdens het bezoek komt plots het bericht dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft verklaard. De Koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden! Nog voor de Koning klaar is om te vertrekken, verstoort een krachtige zonnestorm alle telecommunicatie en vliegverkeer. De Koning en zijn entourage zitten vast in Istanbul. Erger nog, de Turkse veiligheidsdiensten moeten niets weten van hun voorstel om dan maar ter land terug te keren. Maar de Koning wil niet bij de pakken blijven zitten. Duncan Lloyd ruikt de kans van zijn leven en komt met een twijfelachtig plan op de proppen waarin bloemenjurkjes en Bulgaarse zangeressen figureren.

En zo begint hun undercover odyssee doorheen de Balkan, een tocht vol ongewenste situaties, onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma’s en onverhoopte momenten van vreugde.

Regisseur

Peter Brosens en Jessica Woodworth

Cast

Peter Van den Begin, Lucie Debay, Titus De Voogdt, Bruno Georis, Pieter van der Houwen, Goran Radakovic, Nina Nikolina, Valentin Ganev

Genres

Drama, Komedie

Land

België

Duurtijd

94 min.

Jaar

2016

Taal, Ondertitels & Leeftijd

Taal: Nederlands, Frans, Engels, Bulgaars

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief