Vorige film

Sprakeloos

geregisseerd door Hilde Van Mieghem
  Marie_Vinck_Sprakeloos Marie_Vinck_Sprakeloos
Volgende film
  Sprakeloos_afficheSprakeloos_affiche  

Synopsis

Exclusieve avant-première in aanwezigheid van regisseur Hilde Van Mieghem, acteur Flor Decleir én auteur Tom Lanoye!

Deze vertoning werd verplaatst van vrijdag 10/03 naar zaterdag 11/03!

DE FILM

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal.

Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

TOM LANOYE

“Het was geen eenvoudige beslissing om een roman die voor mij zo belangrijk is — professioneel én persoonlijk — te laten verfilmen. Na jaren van intense voorbereiding is dat eindelijk gelukt, zoals de ontroerende trailer nu reeds bewijst.

Deze film staat als een huis. Dankzij zijn uitgepuurde script, zijn bezielde regie, prach- tige fotografie en de mooie muziek van Jef Neve. En ‘last but not least’: dankzij de droomcast, met de formidabele Viviane De Muynck als middelpunt. Ze kreeg tegenspe- lers van formaat: Rik Van Uffelen, Stany Crets en Hans Kesting, Marie Vinck en Flor Decleir.

Dat de andere rollen gespeeld worden door liefhebbers is een hartverwarmende ode aan de levenslange passie van mijn moeder: het amateurtoneel, met zijn te vaak verwaarloosde kwaliteiten en natuurtalenten. Ook die keuze zou ze, net als ik, zeer hebben toegejuicht.”

Regisseur

Hilde Van Mieghem

Cast

Stany Crets, Viviane De Muynck, Rik Van Uffelen, Marie Vinck, Flor Decleir

Genres

Drama

Land

België

Duurtijd

105 min.

Jaar

2017

Taal, Ondertitels & Leeftijd

Taal: Nederlands

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief