Persmateriaal

Persberichten, affiches en logo's

Alle persberichten vind je in onze pressroom: pers.filmfestivaloostende.be

  KevinFFO152 KevinFFO152

10 redenen om naar #FFO16 te komen!

10 jaar Filmfestival Oostende! Alsof deze feestelijke jubileum editie geen reden genoeg is om naar het festival te komen, geven we je hierbij nog eens tien redenen waarom je Filmfestival Oostende onder geen beding mag missen!

  1. 10 jaar!

Uit pure liefde voor de cinema richtte een kleine kern van filmliefhebbers in 2007 met vallen en opstaan een filmfestival op. Waar tijdens de eerste jaren van het bestaan nog gezocht werd naar een eigen gezicht, zijn intussen stevige inhoudelijke lijnen uitgezet. Het Filmfestival Oostende is op 10 jaar tijd dan ook uitgegroeid tot een begrip in de Vlaamse filmwereld.

Het is een festival met een eigen dynamiek en een sterke focus op Vlaams talent, een jaarlijkse boost voor wie van de betere cinema houdt in Oostende en omstreken.

Lees meer

Ontmoet de getalenteerde Youngstars van #FFO16!

Aan jong filmtalent in Vlaanderen is er geen gebrek. Dat merkte Filmfestival Oostende ook op en daarom wordt op deze tiende editie van FFO lokaal jong filmgeweld in de spotlights gezet. Zo zal elke avond één Youngstar gastvrouw/gastheer zijn. Daarbij zal FFO hun werk vertonen op het grote scherm en zullen deze Youngstars zetelen in de dagelijkse talkshow van #FFO16!

Lees meer
  vuurtoren vuurtoren

Ontdek nu de genomineerden voor De Ensors!

Filmfestival Oostende steunt talent van eigen bodem en reikt dit jaar opnieuw de Ensors uit. De Vlaamse films krijgen hierbij hun verdiende aandacht met een mooie filmprijs. De Ensors worden uitgereikt op het Gala van de Ensors op 16 september 2016 in Kursaal Oostende.

Beste Film

  • Belgica
  • Black
  • D’Ardennen

Beste Regisseur

  • Felix van Groeningen / Belgica
  • Robin Pront / D’Ardennen
  • Adil El Arbi en Billal Fallah / Black
Lees meer

★ CALL FOR ENTRIES ★ #FFO16 zkt jury voor Taste Of Europe-competitie

#FFO16 organiseert dit jaar opnieuw de Taste Of Europe-competitie. Veel Europese films die in eigen land grote successen boeken, bereiken nooit de Belgische zalen en met Taste Of Europe willen we hier verandering in brengen!

Lees meer
  vuurtoren vuurtoren

Kevin Janssens als Humphrey Bogart op de poster van de tiende editie van het filmfestival van Oostende!

Dit jaar bestaat het filmfestival van Oostende tien jaar. De ideale gelegenheid om voor het artwork van de campagne een origineel beeld uit te werken. Aangezien Kevin Janssens als Master van deze jubileumeditie zijn voorliefde voor Film Noir en films met een sterke visuele cinematografie wilde betuigen, werd op zoek gegaan naar een concept dat hier bij aansluit. Het resultaat is een knipoog naar één van Kevins idolen, namelijk Humphrey Bogaert. 

Lees meer

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief