OVERZICHT PROGRAMMA

Filmfestival Oostende biedt nu ook hele hele jaar door Vlaamse films aan! Bekijk het beste van de Belgische cinema in Kinepolis Oostende!

De programmatie voor FFO17 wordt deze zomer bekend gemaakt dus hou deze pagina zeker in de gaten!

LOOK!

De internationale LOOK! – competitie van FFO is uniek in Europa en vestigt de aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film: het werk van de production design ploeg (art direction, kostuums, make-up en visuele effecten) en dat van de D.O.P. (Director of Photography). De films worden zorgvuldig geselecteerd door curator Nikolaj Nikitin, die o.m. instaat voor een deel van de programmatie van de Berlinale en jureert in diverse internationale filmfestivals. Alle prijzen worden uitgereikt door een internationale jury.

Taste Of Europe

We tonen een grote selectie van Europese films die nog niet in België vertoond werden maar de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen en daarom ons Taste of Europe label krijgen. Tien films uit deze selectie dingen mee naar de prijs voor Beste Taste of Europe Film. De jury wordt samengesteld uit een brede selectie van filmliefhebbers van alle leeftijdscategorieën.

Master

Jaarlijks kiest Filmfestival Oostende een Master als curator van het festival. De Master kiest traditioneel ook zijn “Master Selection”: films die hem na aan het hart liggen en die hij wil tonen aan het grote publiek. Deze worden vertoond op het groot scherm. De Master van de tiende editie was Kevin Janssens.

Avant-Premières

FFO biedt een ruim aanbod aan Belgische en internationale avant-premières aan, gaande van mainstream tot art house cinema, zowel debuutfilms als films van gevestigde waarde. Zo kon men vorig jaar genieten van onder andere de film van Nic Balthazar, Everybody Happy.

Kortfilms

FFO geeft ook een platform aan jonge filmmakers. Met hun kortfilms dingen ze mee naar de Ensor voor Beste Korfilm (fictie en animatie). De winnaar wordt gekozen door een professionele jury. Het Filmfestival van Oostende wil ook deze frisse, verrassende en esthetische kortfilms voorstellen aan het grote publiek door hen te presenteren in het voorprogramma van een première.

 Documentaires

Vlaanderen heeft niet alleen heel veel goede fictie-filmmakers, ook documentairemakers treden meer en meer op de voorgrond. In onze speciale Documentaire Selectie brengen we de strafste documentaires van het vorige jaar. Ook hier strijden de documentaires voor de Ensor voor Beste documentaire. De winnaar wordt gekozen door een professionele jury.

 

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief