STUDENTENCOMPETITIE

Op zaterdag 16 september 2017 organiseert Filmfestival Oostende in samenwerking met de filmscholen KASK, RITCS & LUCA (bestaande uit NARAFI, SINT-LUCAS en MAD-FACULTY) de zesde filmprojectencompetitie. Met de steun van Sabam, Filmmore en Telenet. 

Deadline: 1 juli 2017

Bekendmaking selectie: 10 juli 2017

Inschrijven via deze link

Prijzengeld?

 • Van de 20 genomineerde projecten worden 10 projecten door de jury bekroond met een productiepremie van 1.000 euro, geschonken door SABAM.
 • Telenet reikt een prijzenpot uit van 5000 euro, 2500 euro voor de winnaar en 1250 euro voor de tweede en derde plaats. Alle genres (zowel fictie, documentaire, animatie als experimentele projecten) komen in aanmerking voor de prijzen.
 • Filmmore steunt de winnende film met een postproductie pakket
 • Filmfestival Oostende nodigt de 20 geselecteerden uit op de uitreiking van de Ensor in Kursaal Oostende op 16 september om 20u.

De selectie gebeurt op basis van volgende elementen

 1. Een vorig werk dat blijk geeft van het potentieel van de student (gemonteerd tot 3 minuten door de student).
 2. Een korte tekst van max. 1 pagina: een intentieverklaring waarin de student zijn nieuw project presenteert.
 3. Op 16 september wordt het filmfragment vertoond (gemonteerd door de student tot max. 3 minuten).
 4. Daarop volgt een korte presentatie van nieuwe project voor de jury. De student stelt het nieuwe project voor. Dit gebeurt in maximum 2 minuten.
 5. Indien de student dat wenst, kan hij/zij tijdens de presentatie gebruik maken van enkele visuals om zijn betoog te ondersteunen.
 6. De jury stelt enkele vragen.

Een jury van vijf professionelen selecteert de 10 meest beloftevolle projecten en de winnaars.

De competitie zelf vindt plaats in een van de filmzalen van Kinepolis Oostende, waar de 20 filmmakers hun geselecteerde project zelf komen presenteren. Alle vrienden, sympathisanten en geïnteresseerden zijn welkom in de zaal.

Meer informatie: ilse.s@filmfestivaloostende.be

POWERED BY: SABAM & TELENET & FILMMORE

Reglement

 • De competitie is bestemd voor afstuderende filmstudenten die op zoek zijn naar bijkomende financiële middelen om hun afstudeerfilm tot een goed eind te brengen.
 • Alle filmstudenten van de drie Vlaamse filmscholen die een afstudeerproject op stapel hebben staan, kunnen zich inschrijven.
 • Alle genres (zowel fictie, documentaire, animatie als experimentele projecten) komen in aanmerking voor de prijzen.
 • Telenet reikt 5000 euro uit; 2500 euro aan de winnaar en 2×1250 euro voor de tweede en derde plaats
 • In ruil voor de financiële ondersteuning door Telenet zullen de 3 winnaars eerst met Telenet onderhandelen over een mogelijke exclusieve distributie van hun film op het betaaltelevisie platform van Telenet.
 • Sabam biedt 10×1000 euro prijzengeld aan, zonder verplichting tot lidmaatschap. De festivalprijs staat los van de reguliere steun van SABAM aan studentenprojecten. Het één staat het ander dus niet in de weg.
 • De studenten die een prijs winnen, vermelden de prijs in de eindgeneriek van hun film en vertonen hun afgewerkte film in première op een latere editie van FFO – voor zover dit de overige festivalcarrière van de film niet in het gedrang brengt.  Op deze première van de film mag de student cast, crew, vrienden en familie uitnodigen (max 40 personen).

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief