Competities

LOOK!

De internationale LOOK! – competitie van FFO is uniek in Europa en vestigt aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film: het werk van de production design ploeg (art direction, kostuums, make-up en visuele effecten) en dat van de D.O.P. (Director of Photography).

De films strijden voor de prijs voor Beste Film. Daarnaast is er ook een prijs voor Beste D.O.P. en Beste Production Design. Alle prijzen worden uitgereikt door een internationale jury.

Ontdek de programmatie

Taste Of Europe

In samenwerking met Filmmore, organiseert FFO dit jaar opnieuw de Taste Of Europe-competitie. Veel Europese films die in eigen land grote successen boeken, bereiken nooit de Belgische zalen. Met Taste Of Europe willen we hier verandering in brengen.

Artistiek directeur Peter Craeymeersch en co-programmator Ilse Schooneknaep selecteerden daarom een grote selectie Europese films die de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen en het Taste of Europe label kregen.

Ontdek de programmatie

Documentaires

Belgische documentairemakers wonnen al heel wat prijzen op internationale filmcompetities. Ook FFO huldigt deze films van eigen bodem met de Ensor voor Beste Documentaire. Een professionele jury selecteert de winnaar van de award.

Ontdek de programmatie

Kortfilms

Veel jong talent zet de eerste stappen in de filmwereld via een kortfilm. Het Filmfestival van Oostende wil ook deze frisse, verrassende en esthetische kortfilms voorstellen aan het grote publiek door hen te presenteren in het voorprogramma van een première.

De kortfilmcompetitie bestaat zowel uit fictie als uit animatie. Vorig jaar kreeg Oostende een recordaantal inschrijvingen waaruit een mooie selectie gemaakt werd van reeds gekende kortfilms, maar ook nieuwkomers. Een professionele jury duidt de uiteindelijke winnaars aan.

SBC, de beroepsorganisatie voor cinematografen, bekroont los van de jury de kortfilm die op cinematografisch gebied het meeste er tussen uitsprong.

Ontdek de programmatie

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief