Dit was dag 6 van FFO17 - 13 september

Ladies Night: The Beguiled

foto van Filmfestival Oostende.

foto van Filmfestival Oostende.

foto van Filmfestival Oostende.

Oh yes it’s ladies night!”

Op woensdagavond werden de vrouwen op FFO in de watten gelegd met een Ladies Night. En vergeet meteen alle clichés die hierbij misschien in je zouden opkomen. Geen romkom, geen Bridget Jones en geen Ben&Jerry’s maar een avond in stijl van begin tot eind.

Nadat de vele, piekfijn uitgedoste, Ostendaisen via de rode loper de bioscoop waren binnengekomen, werden ze meteen verwelkomd met een glaasje bubbels. Sandra Bekkari, gastvrouw van de avond, mocht daarna de film inleiden alsook enkele mooie prijzen weggeven met als “top of the bill”  twee overnachtingen in een vijfsterrenhotel voor twee personen in Friesland!

Alle andere vrouwen konden alvast verlangen naar dat mooie kleedje of die knappe kerel die tijdens de modeshow aangeboden door Terre Bleue werden geshowd. En dan was er de film zelf nog natuurlijk. De nieuwste van de New Yorkse regisseuse Sofia Coppola, bekend van onder andere Lost in Translationen en Marie Antoinette, ging gisterenavond op FFO in Belgische première.

The Beguiled, met topactrices als Nicole Kidman en Kirsten Dunst, werd op het Filmfestival van Cannes bekroond met de Prijs voor Beste Regie. Terecht of onterecht, daar kon na de film over gediscussieerd worden in het festivalcafé of op de receptie. Wie in het bezit van een VIP ticket was, kon daar namelijk achteraf nog genieten van sana-hapjes in aanwezigheid van Sandra Bekkari zelf en een lekker en gezond dessert aangeboden door Oostendse chocolatier Olivier Willems.

Tot slot was er voor iedereen een goodiebag voorzien zodat ook wie eerder die avond nog niet in de prijzen was gevallen, niet met legen handen naar huis gestuurd werd.

Jade Hoornaert

Filmcafé On Tour

Een half uur voor aanvang van de film waaien regisseur Nic Balthazar en actrice Barbara Sarafian het Oostendse café De Rid’o binnen voor een gezellige babbel met het publiek. Om acht uur start de voorstelling van Everybody Happy, de openingsfilm van het Filmfestival van Oostende in 2016 en daaraan gaat een gesprek met Balthazar en Sarafian vooraf.

Regisseur Nic Balthazar vertelt uitgebreid over wat hem heeft aangezet deze film te maken. Hij wil met zijn werk aantonen dat de wereld de dag van vandaag heel wat verwacht van iedereen en de hardnekkige zoektocht naar geluk moeilijk kan zijn. Ook Barbara Sarafian vertelt dat ze sociaal geëngageerd is en vindt het jammer dat mensen soms geen ruimte krijgen om zichzelf te zijn.

In Oostende kan dat volgens de actrice iets beter. Hun liefde voor Oostende steken de twee dan ook niet onder stoelen of banken. Nic Balthazar vergelijkt de stad met Hotel Californië, waar je wel kan uitchecken, maar nooit weg kan.

De regisseur wil de toeschouwers nog mee geven dat Everybody Happy geen makkelijke film is, maar dat dat niet per se negatief hoeft te zijn. De film gaat over depressie en eenzaamheid, maar wil ook tonen dat het niet nodig is om constant te presteren of gelukkig te zijn. Soms mag het wel eens wat slechter gaan en met deze levenswijsheid laat Nic Balthazar de Oostendenaars van de film genieten.

Silke Heusequin

  WhatsApp Image 2017-09-14 at 12.17.40 WhatsApp Image 2017-09-14 at 12.17.40

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief