Tickets
Back to overview
 • 90
 • Paula Beer
  Franz Rogowski
  Maryam Zaree
 • Germany
  France
 • drama, romantiek
 • German

Undine werkt in Berlijn als historica en gids gespecialiseerd in stadsontwikkeling. Onder de oppervlakte van haar moderne stadsleven gaat de oude mythe schuil van de mysterieuze gelijknamige waternimf, die haar geliefde moet vermoorden nadat ze door hem verlaten wordt. Wanneer Undine door haar vriend Johannes gedumpt wordt, denkt ze dan ook dat ze geen keuze heeft – totdat ze Christoph ontmoet, en halsoverkop voor hem valt. Er gaat een nieuwe wereld van onschuldige liefde, nieuwsgierigheid en vertrouwen voor haar open. Maar Christoph begint te beseffen dat Undine ergens van wegloopt. Wil ze hem niet kwijtraken, dan zal ze gedwongen worden om haar vloek te confronteren. 

Met dit moderne sprookje herinterpreteert Christian Petzold op een fascinerende manier de mythe van de waternimf Undine, die uit het water maar op één manier kan overleven: door de menselijke liefde.

In 2020 won Undine de FIPRESCI-prijs op de Berlinale en actrice Paula Beer ging met de Zilveren Beer voor Beste Actrice naar huis. 

“An odd new beauty from one of Germany’s best directors.” – The Hollywood Reporter

Filmfestival Oostende
28 Oct 17:00 Tickets
1 Nov 17:00 Tickets
3 Nov 19:30 Tickets