Tickets
Back to overview Tickets

Om enkele van de mooiste momenten uit de geschiedenis met het Festival van Cannes te herbeleven, stelt distributeur Cinéart u tijdens 12 dagen, van 12 tot 23 mei (de periode waarin het Filmfestival van Cannes 2020 normaal had plaatsgevonden), dagelijks 2 films voor om te (her)ontdekken. 2,99€/film.
Courgette heeft niets weg van een groente maar is een dapper jongetje. Wanneer hij zijn moeder verliest, voelt hij zich helemaal alleen op de wereld. Dat is buiten de ontmoetingen gerekend die hij zal hebben in het weeshuis waar hij een nieuw leven zal opbouwen. Simon, Ahmed, Jujuge, Alice en Béatrice: ze hebben elk hun verhaal, met hun moeilijke maar ook hun lieve kantjes. En dan is er nog dat ene meisje, Camille. Als 10-jarige een groep vrienden hebben, verliefd worden,… er zijn heel wat dingen te leren en te ontdekken. En waarom niet, gelukkig zijn.

Deze unieke en hartverwarmende stop-motion animatiefilm werd geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en zeer enthousiast ontvangen. Céline Sciamma (‘Portrait de la jeune fille en feu’) schreef het scenario. 

“Prachtige animatiefilm.” - ⭐⭐⭐⭐⭐(De Volkskrant)

“Bijzonder grillig en eigenzinnig.” - ⭐⭐⭐⭐⭐ (NRC)