Tickets

Mijn vader is een saucisse

komedie familie

In aanwezigheid van regisseur Anouk Fortunier en cast Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker, Savannah Vandendriessche. 

De twaalfjarige Zoë is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij op een dag plots zijn job als bankier opgeeft om acteur te worden, denkt de familie dat hij gek geworden is. Zoë is de enige die gelooft dat haar vader een geweldig acteur is, klaar om ontdekt te worden...

Mijn vader is een saucisse is het langspeeldebuut van Anouk Fortunier, die eerder al internationaal indruk maakte met haar kortfilm Drôle d'oiseau, over een bipolaire vader en zijn elfjarige dochter. De Belgische komedie met Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche in de hoofdrollen was geselecteerd voor voor de New Visions Competition van het Cinequest Film & Creativity Festival, dat jaarlijks in Californië plaatsvindt. De film kreeg er haar wereldpremière.

Mijn vader is een saucisse  is de eerste Vlaamse film die zal uitkomen na de sluiting van de bioscopen in oktober en bijt zo de spits af van onze FFO Nights. Een echte familiefilm met een goede portie humor, een ontroerend vader-dochterverhaal, maar vooral een film om je mee te amuseren. Kortom: het ideale cinema-uitje voor de ganse familie!

Mijn vader is een saucisse

19 Jun 19:30
19 Jun 19:30
Show all

Dark Rider

documentaire

In aanwezigheid van regisseur Eva Küpper.

Dark Rider vertelt het verhaal van de Australiër Ben Felten (51), die als tiener werd gediagnosticeerd met een degeneratieve oogziekte, waardoor hij volledig blind werd halverwege zijn dertigste. Ondanks zijn visuele beperking wil hij zijn jeugddroom waarmaken: motorracen op topniveau. Samen met zijn vriend én voormalig Grand Prix-kampioen Kevin Magee (56) probeert hij een wereldrecord te verbreken en zo de snelste blinde motorrijder ter wereld te worden. Tijdens hun reis kruisen hun wegen met die van Jed, een dertienjarige jongen met een vergelijkbare oogaandoening. 

De documentaire van Eva Küpper toont een prachtig portret over het najagen van dromen, obstakels overwinnen en niet van het rechte pad afwijken, letterlijk en figuurlijk.

Dark Rider

19 Jun 16:30
Show all

Minari

drama

De Koreaanse immigrant Jacob verhuist in de jaren ’80 met zijn vrouw Monica en kinderen David en Anne van de Amerikaanse westkust naar het landelijke Arkansas, waar hij zijn ‘Amerikaanse droom’ probeert na te jagen. Hij hoopt een boerderij te kunnen oprichten waar hij Koreaanse groenten kan telen voor andere immigranten. Maar de nieuwe situatie brengt financiële spanningen met zich mee, en ook integratie lijkt niet zo eenvoudig in deze plattelandsregio van de Verenigde Staten.

Minari won onder meer de Golden Globe voor Beste Niet-Engelstalige Film, de Jury- en Publieksprijs op Sundance Film Festival en is genomineerd voor zes Oscars. Youn Yuh-jung won het beeldje in de categorie Beste Actrice in een bijrol.

Minari

19 Jun 13:45
Show all

Music Hole

komedie

In aanwezigheid van regisseurs David Mutzenmacher & Gaëtan Liekens en cast Wim Willaert, Marijke Pinoy & Tom Audenaert. 

Francis (Wim Willaert) is een simpele boekhouder bij een louche cabaret in Charleroi. Zijn huwelijk met zijn vrouw Martine is op z’n minst gezegd wat getroubleerd. Wanneer hij de ochtend na een zoveelste  verhitte discussie wakker wordt, stuit hij op een onaangename verrassing in de vriezer. Deze ontdekking is het absurde en macabere begin van een komische thriller over een koppel wiens huwelijk op springen staat en waarin neurose en waanzin elkaar bestuiven.

Voor hun langspeeldebuut konden David Mutzenmacher en Gaëtan Liekens rekenen op een indrukwekkende cast met onder meer Vanessa Guide, Jason Chicandier, Laurence Oltuski, Mourade Zeguendi, Sacha Bourdo, Hande Kodja, Kody Kim, Naima Rodric, Mounir Ait Hamou, Frédéric Imberty, Pierre Ligot, Bénédicte Philippon, Guy Staumont,.... Toch zijn het drie Vlamingen die de show stelen: Wim Willaert als leading man in de rol van de ultieme underdog en Tom Audenaert als perverse psychopaat schitteren naast de altijd indrukwekkende Marijke Pinoy. De film won de publieksprijs op Fifigrot, het internationaal filmfestival in Toulouse, Frankrijk. Mutzenmacher: "(...) en plus du burlesque et des rebondissements, on tente de raconter quelque chose derrière, en traitant de sujets un peu compliqués. Avec de la caricature, de l’absurde et de l’humour.".

Music Hole

19 Jun 16:45
19 Jun 23:00
Show all

Charlatan

documentaire

In aanwezigheid van regisseur Dominique Deruddere.

Arno staat ruim vijftig jaar op de planken en blikt terug naar waar het allemaal begon. In deze driedelige documentaire van regisseur en vriend Dominique Deruddere vertelt de ‘magnifique’ zanger zijn verhaal. We volgen de levensweg die begon in Oostende, waar de kleine Arnaud Hintjens zijn dagen al voetballend en zwemmend doorbracht, tot hij op een dag de Blues leert kennen en zijn eerste stapjes in de muziekwereld zet. In 1979 werd “T.C. Matic”, de luidste rockband die België tot dan toe gehoord had, tot leven gewekt. De rockgroep zorgde voor zijn grote doorbraak. Zes jaar later besloot Arno de solotour op te gaan. Aan de hand van archiefbeelden en verhalen van familie, vrienden en muzikanten reizen we mee op de weg die het Belgisch rockfenomeen heeft afgelegd.

Charlatan is een productie van Borgerhoff & Lamberigts voor Canvas.

Tickets voor deze vertoning zijn te winnen via canvas.be/doemee v.a. 14 juni. De documentaire is reeds beschikbaar op VRT NU.

Charlatan

19 Jun 15:00
Show all

GEANNULEERD: Sound of Metal

drama muziek

GEANNULEERD WEGEN RESTRICTIES CORONA - Aangekochte tickets worden zo snel mogelijk terugbetaald. Alvast bedankt voor uw begrip. 

Ruben, drummer en ex-drugsverslaafde, vormt samen met zijn vriendin Lou een tweekoppige band. Van de achtergrondmuziek waarmee hij opstaat, tot de knallende heavy metal tijdens de optredens: muziek orkestreert Rubens leven. Tot zijn gehoor het laat afweten. Op aanraden van zijn manager trekt hij zich terug in een afkickcentrum voor doven, waar hij moet leren omgaan met zijn nieuwe situatie. Toch blijft Ruben steevast geloven in een cochleair-implantaat als reddingsmiddel, waardoor alles bij het oude kan blijven.

Met niet alleen geweldige beelden maar ook een indrukwekkende geluidservaring, laat Sound of Metal voelen hoe het is om iets zo vanzelfsprekends als gehoor plots te moeten verliezen. De Amerikaanse dramafilm, geproduceerd door Belgisch productiehuis Caviar, is het ijzersterke regiedebuut van Darius Marder, kon onder meer op zes Oscar- en vier BAFT- nominaties rekenen. De film verzilverde zowel de Oscar als BAFTA voor Beste Geluid en Beste Montage. Ook Riz Ahmed en Paul Raci vielen al meermaals in de prijzen voor hun superbe vertolkingen in de hoofd- en bijrol.

GEANNULEERD: Sound of Metal

19 Jun 22:30
Show all

GEANNULEERD: Promising Young Woman

thriller drama misdaad

GEANNULEERD WEGEN RESTRICTIES CORONA - Aangekochte tickets worden zo snel mogelijk terugbetaald. Alvast bedankt voor uw begrip. Promising Young Woman wordt ook vertoond in Cinema Storck. Info & tickets

Cassie was ooit een beloftevolle studente geneeskunde tot een mysterieus incident haar leven op z'n kop zette. Sindsdien lijkt ze een dubbelleven te leiden: overdag werkt ze in een koffiebar en woont ze bij haar ouders, 's avonds struint ze nachtclubs af en laat ze zich in ogenschijnlijk dronken toestand door mannen meenemen naar huis. Op een dag geeft een onverwachte ontmoeting haar de kans om het verleden recht te zetten.

Promising Young Woman is het regiedebuut van Emerald Fennell, onder meer bekend actrice en als producent en schrijfster van de serie Killing Eve. De film verzilverde de Oscar voor Beste Scenario en  twee BAFTA’s waaronder Beste Origineel Scenario en Beste Britse Film.

GEANNULEERD: Promising Young Woman

19 Jun 22:45
Show all

Kortfilmcompetitie

Sinds 2018 pakt het filmfestival van Oostende uit met een competitie voor Vlaamse kortfilms. Een vaak onderbelichte filmkunst waar de mooiste verhalen vallen te ontdekken. Ook tijdens de FFO Nights mocht deze waardevolle competitie niet ontbreken. Zeven geselecteerde kortfilmmakers zullen meedingen naar onze rijk gevulde prijzenpot (zie extra).

Fun fact: Er staat telkens één van de geselecteerde korte films geprogrammeerd in het voorprogramma van de langspeelfilms doorheen deze FFO Night op 19 juni. 

De jury van de kortfilmcompetitie bestaat uit Cecilia Verheyden, Emilie De Roo en Angelo Tijssens.

Mede mogelijk gemaakt door Amplo, Flow en Camalot.

Kortfilmcompetitie

19 Jun 13:30
Show all