Ensor Academie

Sinds haar ontstaan heeft Filmfestival Oostende getoond een hart te hebben voor Vlaamse Film. We tonen dit door steeds een Vlaamse film als openingsfilm voor het festival te kiezen, de uitreiking van de Ensors te organiseren, Vlaamse documentaire- en kortfilmmakers in de kijker te zetten en de organisatie van Flanders Film Meeting.

Om de Vlaamse filmsector nog meer te ondersteunen en een nog meer structurele dialoog op te zetten met de verschillende belangenverenigingen en professionele organisaties vindt vzw Les films du Bord de Mer dat de tijd rijp is om een Vlaamse filmacademie op te richten. Deze krijgt de naam “Ensor Academie” en wil alle Vlaamse filmprofessionals verenigen.

Leden van de Ensor Academie kunnen meestemmen voor de “Prijs van de Industrie” die uitgereikt wordt tijdens de uitreiking van de Ensors.  Daarnaast krijgen de leden ook een uitnodiging om naar de uitreiking van de Ensors te komen en kunnen ze aan een voordelige prijs inschrijven voor de Flanders Film Meeting.

Lid worden van de Ensor Academie

Om lid te worden van de Ensor Academie dient u een mail te sturen naar industrie@filmfestivaloostende.be. Vergeet zeker niet uw professionele functie en bedrijfsgegevens te vermelden in uw aanvraag.  Het standaardlidmaatschap voor de Ensor Academie bedraagt 65 euro. Als u graag uw partner meeneemt naar het Gala van de Ensors dan kunt u de optie « Ensor Academie en partnerticket Ensoruitreiking » kiezen. Deze kost 130 euro, lidmaatschap inclusief.

De organisatie evalueert uw inschrijving en stuurt u een bevestiging. Dan krijgt uw toegangskaart(en) tot het Gala van de Ensor op 15 september alsook een korting op het inschrijvingsgeld van de Flanders Film Meeting. U krijgt bovendien toegang tot de private screening room om alle Vlaamse films van het voorbije jaar te bekijken die in aanmerking komen voor de Prijs van de Industrie.

Inschrijven voor de Ensor Academie

  Ensors Ensors

Prijs van de Industrie

Wie kan stemmen?

Alle leden van de Ensor Academie;

Waarop kan gestemd worden?

Elke majoritair Vlaamse fictie film,
uitgebracht tussen 1 september 2017 en 31 juli  2018.

Hoe kan je stemmen?

  • Via het online stem formulier te vinden op de website van Filmfestival Oostende. Stemmen kan door het ingeven van uw naam plus uw voorkeur.
  • Enkel stemmen van leden van de Academie zijn geldig.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief