ensor_01 ensor_01

Nominaties van de Ensors bekend!

De jury van de Ensors, onder voorzitterschap van Bart de Pauw kwam op zaterdag 9 augustus 2014 voor het eerst samen. “Marina” en “De Behandeling” zijn elk 8 keer genomineerd. “Het Vonnis” kreeg 7 nominaties. “I’m the same, I’m an other” en “Flying Home” komen respectievelijk 5 en 4 keer in aanmerking voor een Ensor. “Halfweg”, “Los Flamencos”, “Drift” en “Labyrinthus” hebben elk één nominatie. Het gala van de Ensors zal voor het eerst op het Telenetkanaal “PRIME Star HD” live te volgen zijn op zaterdag 20 september.

In de categorie Beste Film strijden “Marina”, “Het Vonnis” en “I’m the same, I’m an other” voor de hoofdprijs. Jan Verheyen (“Het Vonnis”), Stijn Coninx (“Marina”) en Hans Herbots (“De Behandeling”) maken kans op de prijs voor Beste Regisseur. De scenarioschrijvers (Rik D’Hiet & Stijn Coninx, Carl Joos en Jan Verheyen) van deze drie films komen in aanmerking voor de Ensor voor Beste Scenario.

Matteo Simoni (“Marina”) neemt het op tegen Koen De Bouw (“Het Vonnis”) en Jurgen Delnaet (“Halfweg”) in de categorie voor Beste Acteur. De jury nomineerde vervolgens Evelien Bosmans (“Marina”), Charlotte de Bruyne (“Flying Home”) en Kimke Desart ( “I’m the same, I’m an other”) in de categorie voor Beste Actrice. Bij de prijzen voor de bijrollen vinden we Josse De Pauw (“Flying Home”), Johan Van Assche (“De Behandeling”) en Koen De Bouw (“Los Flamencos”) voor de beste mannelijke bijrol en Viviane De Muynck (“Flying Home”), Ingrid de Vos (“De Behandeling”) en Brit Van Hoof (“De Behandeling”) voor beste vrouwelijke bijrol.

De soundtrack van “I’m the same, I’m an other” (Albert Markos), “Drift” (Kris Dane) en “De Behandeling” (Kieranv Klaassen, Melcher Meirmans, Chrisnanne Wiegel) maken kans op de prijs voor Beste Muziek.

In de technische categoriëen vinden we Lou Berghmans (“Marina”), David Williamson (“I’m the same, I’m an other”) en Frank van den Eeden (“Het Vonnis”) terug in de categorie voor Beste D.O.P en Catherine Marchand (“Marina”), Loret Meus (“Flying Home”) en Tine Verbeurgt (“Het Vonnis”) voor Beste Kostuum.

Hubert Pouille (“Marina”), Johan Van Essche (“De Behandeling”) en Kurt Rigolle (“Labyrinthus”) strijden voor de prijs voor Beste Art Direction. Philippe Ravoet kreeg twee nominaties, respectievelijk voor “Het Vonnis” en “De Behandeling” voor Beste Montage. Hij neemt het op tegen David Verdurme die de montage van “I’m the same, I’m an other” voor zijn rekening nam.

Op het gala van de Ensors worden eveneens de Industry Award en de Telenet Publieksprijs uitgereikt.

Het gala van de Ensors zal voor het eerst op het Telenetkanaal “PRIME Star HD” live te volgen zijn.Zo kan iedereen in Vlaanderen live volgen wie als winnaar uit de bus komt. Filmfestival Oostende is heel verheugd met deze uitzending, aangezien talent van eigen bodem op deze manier nog meer aandacht krijgt in Vlaanderen. Deze boeiende show zal geproduceerd worden door productiehuis Eyeworks.

Download hier het persbericht

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief