Evenementen tijdens FFO17

Openingsavond

Gerelateerde afbeelding

De ticketverkoop van de openingsfilm Cargo loopt als een trein. Tien dagen voor de eigenlijke start van Filmfestival Oostende zijn alle zalen voor de openingsfilm uitverkocht.

Op vrijdag 8 septemer zullen meer dan 3.300 mensen de debuutfilm “Cargo” van Gilles Coulier in wereldpremière kunnen zien. De film zal zowel vertoond worden in Kinepolis Oostende als in Kursaal OostendeNooit eerder mocht Filmfestival Oostende zoveel mensen verwelkomen op het openingsgala voor dezelfde film. Ook de verkoop van de tickets voor de andere films en de festivalpas gaat in stijgende lijn, maar daar zijn wél nog tickets voor te koop.

Meer info

Tytgat Chocolat

Afbeeldingsresultaat voor tytgat chocolat

Op zaterdag 9 september vertoont FFO de eerste twee afleveringen van Tytgat Chocolat in avant-première op het grote scherm!

Tytgat Chocolat vertelt het verhaal van Jasper Vloemans, en jongen met het syndroom van Down. Op zijn werk wordt hij stapelverliefd op de Kosovaarse schone, Tina. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, reist de dolverliefde Jasper haar samen met zijn vrienden achterna.

Bestel alvast je tickets en geniet van dit uniek verhaal in het bijzijn van de cast!

Bestel hier u tickets

 

Short Films

Afbeeldingsresultaat voor 2017 oscar nominated short films

Op zondag 10 september brengt ShortsTV de Oscargenomineerde kortfilms naar toeschouwers over heel de wereld. Deze exclusieve release toont de meest spectaculaire kortfilms van dit jaar in de categorie live-action en animatie.

Boek hier uw tickets:

Live-action

Animation

rundskop met turks fruit

Afbeeldingsresultaat voor wim opbrouck wilfried de jong

Hét filmduel van de Lage Landen, in een regie van Wilfried de Jong en Wim Opbrouck

Op zondag 10 september trachten Wim en zijn theaterbroeder Wilfried te bepalen wie nu de strafste cinema maakt: Nederland of Vlaanderen.

Wilfried en Wim worden bijgestaan door deze Vlaamse en Nederlandse gasten: Martin Koolhoven, Monic Hendrickx, Jan Verheyen en Barbara Sarafian.

Meer info

 

Ogen Open

Afbeeldingsresultaat voor Hans Aarsman en Rick de Leeuw

Op maandag 11 september laat Hans Aarsman en Rick de Leeuw Speciaal voor OGEN OPEN het Vlaamse publiek voor het eerst meekijken naar een verrassende selectie uit zijn verzameling film- en videofragmenten. De rode draad is: Wat betekent film in tijden van groot en klein leed?

Indringend en onderhoudend wordt hij aan de tand gevoeld door zijn in Vlaanderen bekende collega en vriend, Rick de Leeuw. Ogen open, allemaal!

OGEN OPEN is een initiatief en productie van Claire Beke – Communicatie in Cultuur en kwam tot stand dankzij de medewerking van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, als coproducent.

Met dank aan Cinema Zuid, Antwerpen.

Meer info

FFO Ladies Night

Afbeeldingsresultaat

Op woensdag 13 september is het ladies choice op Filmfestival Oostende, met de schitterende avant-première van “The Beguiled” van Sofia Coppola met Nicole Kidman in de hoofdrol.

De film speelt zich af tijdens de Secessie-oorlog, waar John McBurney (Colin Farrell), een gewonde soldaat van de Unie, in een meisjesinternaat van de confederatie in Virginia belandt. Terwijl hij herstelt van zijn wonden probeert hij de eenzame meisjes en vrouwen in te palmen en tegen elkaar op te zetten, maar zijn geluk raakt op wanneer ze zich na verloop van tijd tegen hem keren. Nicole Kidman schittert in deze film, in het gezelschap van Kristen Dunst en Elle Fanning.

Gastvrouw voor deze ladies night is dit jaar niemand minder dan Sandra Bekkari, bekend van haar succesvolle kookboeken ‘Nooit meer diëten’.

Het wordt een onvergetelijke avond: naast de film geniet je van een exclusieve modeshow met de nieuwste collectie van Terre Bleue en bovendien maak je kans om leuke prijzen te winnen!

Bestel hier uw tickets

 

Prijsuitreiking internationale competities

Gerelateerde afbeelding

Op vrijdag 15 september, voor de avant-première van Loveless, vindt de prijsuitreiking plaats voor de Beste Taste of Europe en de Beste LOOK! film.

In de LOOK – competitie strijden negen internationale films mee voor de prijs voor Beste Film. Daarnaast is er ook een prijs voor Beste D.O.P. en Beste Production Design. Alle prijzen worden uitgereikt door een internationale jury.

In Taste of Europe – competitie strijden tien Europese films die in eigen land grote successen boeken, maar in België normaal niet vertoond worden. De prijs wordt uitgereikt door een publieksjury met aan het hoofd de Vlaamse filmregisseur Nathalie Teirlinck.

Wil je erbij zijn? Bestel dan alvast uw ticket voor de avant-première van Loveless.

Bestel hier uw tickets

Slotfilm Alleen Eline

Afbeeldingsresultaat voor alleen eline

Op vrijdag 15 september sluit Filmfestival Oostende af met talent van eigen bodem: Alleen Eline, het debuut van Hugo Van Laere met o.a. Line Pillet, Joren Seldeslachts en Marleen Merckx.

Alleen Eline is een hartverwarmend romantisch drama over een jonge fysiotherapeute die beseft dat de sleutel tot het herstel van haar jonge patiënte bij de mysterieuze vader ligt en in haar vastberadenheid er alles aan doet om het meisje te helpen.

De film is een productie van Marmalade die eerder al de romantische komedies Wat mannen willen en Allemaal Familie produceerden. Op 27 september wordt de film door Entertainment One verdeeld in de bioscoop.

Bestel hier uw tickets

 

Sterlegging op de Walk of Fame

foto van Filmfestival Oostende.

Elk jaar nodigt Filmfestival Oostende (inter)nationaal talent uit op de rode loper en verwelkomen we filmtalent van over de hele wereld.

We kregen onder meer al bezoek van Pierce Brosnan, Adrien Brody, Anton Corbijn, Jane Birkin, Jennifer Saunders, Ben Elton, Rik Mayall, John Nettles, Willeke van Ammelrooy, Jeroen Krabbé, Matthias Schoenaerts…

Ontdek hier wie dit jaar geëerd wordt met een ster op de Walk of Fame op de zeedijk!

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief