Café Derby affiche Café Derby affiche

9de Editie Filmfestival Oostende feestelijk geopend met Café Derby

Maaike Cafmeyer en Wim Opbrouck geven officieel het startschot voor FFO15 door hun ster te onthullen op de Oostendse Walk of Fame in aanwezigheid van de voltallige cast van Café Derby: Lenny Van Wesemael (regisseur), Ben Segers, Chloë Daxhelet, Monic Hendrickx, Andres Doise, Ezra Fieremans, Robbe Langeraert, Zinya Van Reeth, Charlotte de Wulf, Geert van Rampelbergh, Dirk van Duyck, Gunter Lesage, Marc van Eeghem en Jan Decleir.

Naar jaarlijkse gewoonte opent Filmfestival Oostende het festival met de onthulling van de ster van de Master. Dit jaar is het Maaike Cafmeyer die aan het roer staat. Zij onthulde met glans haar ster, waarna ook acteur Wim Opbrouck zijn plaats op de Walk of Fame veroverde. Opbrouck speelt de hoofdrol in het lang verwachte regiedebuut van Lenny Van Wesemael, Café Derby. De opening belooft een groot feest te worden: een optreden van Blades On Vinyl & een reuzelolly met een afbeelding van de Paus ontvangt de gasten. De openingsavond staat alvast volgeboekt, enkel de Paus ontbreekt op het feest.

Café Derby, een film gebaseerd op waargebeurde feiten uit het leven van regisseur Lenny Van Wesemael opent dit jaar filmfestival Oostende op vrijdag 11 september 2015 vanaf 18u30 in Kinepolis Oostende. Lenny was al de jonge held van Johan Heldenbergh, Master van FFO13, en mag nu met haar langspeeldebuut de aftrap geven. Met Café Derby wil Filmfestival Oostende meer nadruk leggen op de Vlaamse film.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief