FFO_Stills118 FFO_Stills118

Film in het Park!

Wim kiest voor zijn Master Selectie “Anti-War films”, maar in een zeer brede zin van het woord. Hij wil hiermee het huidige protest discours publiekelijk begrijpbaar en tastbaar maken.

Als tegengif voor de horror van de oorlog wil Wim graag een paar films selecteren die met humor het geweld counteren. Humor als antidotum voor dictators of extremisten van welke kwalijke soort ook.

Wim Opbrouck: “Humor is als kunstvorm onverwoestbaar, dat heeft de geschiedenis ons ook geleerd. Altijd weer zal de nar opstaan en de machthebber belachelijk maken, de kroon ontbloten.”

Daarom tonen we “Le petit Baigneur”, een film van Louis De Funès uit 1968.

“Bekijk hem als een fabel van Lafontaine. Scherpe maatschappijkritiek om je een breuk mee te lachen. Het is hoge cinematografische kunst. Wie dóór de lach kijkt, kijkt in zijn eigen kleinmenselijke spiegel. Ik vind Louis De Funès een van de geniaalste filmmakers ooit”, zegt Wim Opbrouck. 

Omdat FFO niet enkel het publiek naar de film wil brengen, maar ook de film naar het publiek,  wordt deze film niet tijdens het festival vertoond, maar in openlucht in het Leopoldpark van Oostende!

Kom op woensdag 9 augustus vanaf 20u00 naar het Leopoldpark voor “une soirée française”! We zorgen we voor een gezellige, Franse sfeer met hapjes en drankjes en iedereen is welkom om gratis te komen genieten van de film, in aanwezigheid van Wim Opbrouck!

Deze speciale openlucht-vertoning zal het perfecte voorproevertje zijn voor Filmfestival Oostende.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief