maryland-poster maryland-poster

Filmfestival Oostende haalt Matthias Schoenaerts naar België voor première van Maryland

Dinsdag 15 september gaat de Franse film Maryland, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, in première tijdens Filmfestival Oostende. Filmfestival Oostende is bijzonder vereerd om onze grootste Vlaamse ster en één van de grootste Hollywoodsterren van dit moment naar Oostende te halen.  Matthias zal in zijn bijzonder drukke agenda tijd maken om de Belgische première van Maryland bij te wonen. Met zijn komst, kan het festival dit jaar opnieuw een bijzonder mooie lijst van Vlaams talent dat langskomt, voorleggen.

Het parcours dat Matthias Schoenaerts aflegde sinds de Oscarnominatie van Rundskop in 2011 is ronduit indrukwekkend. Hij vertolkte de ene na de andere grote rol in het gezelschap van internationale sterren en werkte samen met gerenomeerde regisseurs .  Zo was hij in de voorbije drie jaar te zien in De rouille et d’os  van Jacques Audiard aan de zijde van Marion Cotillard.  Hij speelde met o.a. Clive Owen en Mila Kunis in Blood Ties.   In The Drop geregisseerd door Michael Roskam stond hij op de set met o.a. Tom Hardy en James Gandolfini. In Suite Française was hij de tegenspeler van Michelle Williams en Kirsten Scott Thomas. Dit jaar alleen al gingen vier grote films in première op het festival van Cannes en Venetië : Far from the Madding Crowd met Carrey Mulligan, The Danish Girl met Eddie Redmayne en A Bigger Splash met Tilda Swinton en Maryland met Diane Krüger.  Voor deze indrukwekkende jaren wil Filmfestival Oostende Matthias Schoenaerts eren met een Ensor voor Outstanding Achievement.

In Maryland geregisseerd door Alice Winocour, speelt Schoenaerts een ex-soldaat met post-traumatische stress-stoornis die wordt ingehuurd om de vrouw en het kind van een rijke Libanese zakenman te beschermen.  De film werd geselecteerd voor de competitie “Un Certain Regard” op het filmfestival van Cannes.

Wie deze unieke première op dinsdag 15 september om 20u in aanwezigheid van Matthias Schoenaerts wil meemaken, kan eenvoudig een ticket bestellen op https://www.filmfestivaloostende.be/movie/maryland/.  De film wordt verdeeld in België door Victory Productions en is vanaf 30 september te zien in de zalen.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief