pb pb

Filmfestival Oostende strikt na Adrien Brody nu ook Pierce Brosnan

Naast de al eerder aangekondigde Adrien Brody, maakt ook Mr. Bond Pierce Brosnan zijn opwachting op Filmfestival Oostende. De acteur komt er de film “The November Man” voorstellen en keert daarmee terug naar zijn vertrouwde spionagegenre.

Pierce Brosnan vertolkt in “The November Man” een gevaarlijk en getraind ex-CIA-agent die terug wordt opgeroepen voor een behoorlijk persoonlijke missie. Hij staat in voor de bescherming van Alice Fournier (Olga Kurylenko), die een jarenoude samenzwering aan het licht zou kunnen brengen. Hij moet het hierbij opnemen tegen zijn voormalige CIA-protégé David Mason (Luke Bracey) en komt terecht in een dodelijk spel tussen hoge CIA-kopstukken en de Russische president.

Het scenario is van de hand van Michael Finch & Karl Gajdusek en is gebaseerd op de roman “There are no spies”, één van de bestsellers uit de “November Man”-boekenreeks. De film werd geregisseerd door Roger Donaldson, die we kennen van “The Bank Job” (2008), “The Recruit” (2003) en “Dante’s Peak” (1997).

Pierce Brosnan begon zijn carrière met enkele rollen in televisieseries en bijrollen in films als “Mrs. Doubtfire” (1993). Hij verwierf echter grote bekendheid met zijn rol van Britse geheim agent James Bond in “GoldenEye” (1995), “Tomorrow Never Dies” (1997), “The World Is Not Enough” (1999) en “Die Another Day” (2002). Daarna speelde hij in tientallen films zoals “After The Sunset” (2004), “Laws Of Attraction” (2004), “Mamma Mia!” (2008) en “The Ghost” (2010). Brosnan is als medeoprichter van productiehuis Irish DreamTime ook filmproducent van onder meer “The Thomas Crown Affair” (1999), waarin hij zelf de hoofdrol speelde.

Pierce Brosnan zal de avant-première van “The November Man” bijwonen op de derde dag van Filmfestival Oostende, op zondag 14 september.

“The November Man” is een co-productie van Irish DreamTime en Das Films. De film speelt vanaf 1 oktober in de bioscoop en wordt in België verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Download het persbericht hier.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief