Lost In The Middle Lost In The Middle

‘Lost in the Middle’ van Senne Dehandschutter in wereldpremière op FFO17

Op Zondag 10/09 presenteert FFO de wereldpremière van ‘Lost in the Middle’, de nieuwste film van Senne Dehandschutter. Twee jonge Belgen, Steven en Abdel verlaten België en vertrekken naar Syrië. Beiden hebben echter meer gemeenschappelijk dan we denken. Met in de hoofdrollen Soufiane Chilah, Matthieu Sys, Line Pillet, Dahlia Pessemiers, Koen Van Impe

Dit verhaal speelt zich af aan het begin van het Syrisch conflict, voor de oprichting van IS. Heel wat Belgische moslimjongeren vertrokken naar Syrië om te vechten tegen Assad. Ze werden niet allemaal extremisten: sommigen kwamen na een paar weken geschokt en gedesillusioneerd terug. Ze stonden niet zo ver af van de jonge Westerse journalisten die hun carrière in Syrië een boost wilden geven. Beiden werden gedreven door een gevaarlijke combinatie van idealisme en een zoektocht naar avontuur.

Deze film is een productie van Zodiak Belgium in coproductie met Earth in Motion met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Tax shelter maatregel van de federale overheid.

Meer info: www.lostinthemiddle.eu

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief