Sterlegging003 Sterlegging003

Met een ster van Master Wim Willaert en acteur Grigoriy Dobrygin is FFO 14 officieel gestart

Wim Willaert, bekend van de film “Offline” en vooral van zijn rol als Frank Welvaert in de succesvolle één-serie “Eigen kweek”, is dit jaar de Master van Filmfestival Oostende. Willaert mocht zijn ster op de Walk of Fame onthullen op de Zeedijk van Oostende. Hiermee gaf Master Willaert officieel het startschot van FFO 14. De openingsfilm van het festival is “A Most Wanted Man” en laat die Most Wanted Man nu de aanwezige Russische acteur Grigoriy Dobrygin zijn, die ook zijn verdiende ster kreeg op de Oostendse Walk of Fame.

Naar goede gewoonte opent Filmfestival Oostende met het onthullen van de ster van de Master. Dit jaar is die Master acteur Wim Willaert. Hij onthulde met glans zijn ster, waarna ook acteur Grigoriy Dobrygin zijn plaats op de Walk of Fame van Oostende veroverde. Dobrygin is naast de reeds overleden Philip Seymour Hoffman de hoofdacteur van de openingsfilm “A Most Wantend Man”. Het belooft druk te worden in Oostende, de openingsavond staat in elk geval volgeboekt.

“A Most Wanted Man”, de spannende spionagethriller van de Nederlandse regisseur Anton Corbijn opent dit jaar het Filmfestival Oostende op vrijdag 12 september 2014 vanaf 18u30 in Kinepolis Oostende. FFO 14 haalt hiermee voor de derde keer het werk van Corbijn naar Oostende, na “Control” en “The American”. Met “A Most Wanted Man” wil Oostende en Master Wim Willaert bovendien een hommage brengen aan topacteur en Oscarwinnaar Philip Seymour Hoffman, die eerder dit jaar overleed.

Download het persbericht hier.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief