ffo_krant_insta ffo_krant_insta

Niet te missen films op FFO!

Ons volledig programma overzicht kunt U vinden op onze website! Reserveer nu al uw tickets of koop Uw festivalpas voor meer plezier!

In het festival waar Vlaams talent centraal staat, onder andere met de uitreiking van de Ensors, is FFO fier om dit jaar opnieuw heel wat moois van Vlaanderen te mogen tonen.

Naar jaarlijkse gewoonte opent FFO met een Vlaamse film. Dit jaar mag Lenny Van Wesemael, één van de jonge helden van Johan Heldenbergh, het festival openen met haar eerste langspeeldebuut Café Derby. 1985, de paus komt naar België en Georges beschouwt dit als de uitgelezen kans om gouden zaken te doen.

De nieuwste film met Matthias Schoenaert in de hoofdrol, Maryland, mag zeker ook niet ontbreken in het programma. Wanneer een soldaat terug keert met het Post Traumatische Stress Sindroom blijkt dit niet zo gemakkelijk te zijn.

Un Début Prometteur, het Franse debuut van Veerle Baetens belooft ook een topper te worden. Het verhaal van een man, gedesilussioneerd door de liefde,en zijn broer krijgt een andere wending wanneer zij het personnage van Veerle ontmoeten.

Sicario met Emily Blunt in de hoofdrol werd geselecteerd voor de competitie in het Festival van Cannes. Emily’s personnage strijdt tegen de steeds groeiende drugshandel in het grensgebied tussen de VS en Mexico.

The Intern met Anne Hathaway en Robert De Niro bezorgt je meteen met een Feel Good gevoel. Je bent op pensioen en je verveelt je? Waarom dan geen stage lopen bij een online modeshope?

Everest, een bloedstollende film gebasseerd op waargebeurde feiten over een bergexpeditie met Jake Gyllenhaal, Keira Knightley en Robin Wright in de hoofdrollen zal je aan je stoel nagelen.

Jan Bijvoet ruilt de toneelplanken in voor het grote scherm in Embrace of the Serpent.

Ook Gène Bervoets steekt de grens over en schittert in Schneider vs. Bax die eveneens de Internationale LOOK competitie opent. De opdracht van een huurmoordenaar verloopt niet helemaal zoals verwacht.

Galloping Mind vertelt het verhaal over een tweeling die gescheiden wordt bij de geboorte. Een tragish maar mooie prent met onder ander Natali Broods en Wim Vandekeybus als regisseur.

Glückauf, een verhaal over de band tussen een vader en zijn zoon volledig in het Zuid Limburgs gesproken. Bart Slegers schittert in zijn rol als vader.

Keeper is het regiedebuut van onze landgenoot Guillaume Senez, die voor het scenario hulp kreeg van David Lambert, de regisseur van Hors les murs en Je suis à toi.

Een film die zich deels afspeelt in Oostende en ook nog eens in het Oostends wordt gesproken? Cafard beantwoord aan beide vragen. De unieke tekenstijl is eveneens een must see!

Bestel nu al uw ticket voor deze films! Koop een festivalpas aan 30 € euro of aparte tickets per voorstelling. Veel kijkplezier!

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief