WimWillaert001 WimWillaert001

Recordeditie van Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende werd dit jaar een groot succes. Met de massale opkomst van meer dan 32.000 bezoekers, breekt Oostende alle records uit z’n geschiedenis. De gigantische opkomst is te danken aan het goed gevulde programma, de vele topgasten die Filmfestival Oostende mocht ontvangen en de massale aankoop van de festivalpas.

Het Filmfestival van Oostende kan spreken over een recordeditie. Oostende werd de voorbije negen dagen overspoeld door filmliefhebbers. De achtste editie van FFO klokt af op meer dan 32.000 bezoekers. Dit aantal overtreft alle vorige edities van het festival.

Het programma van FFO 14 bood voor elk wat wils. Er waren o.m. Vlaamse avant-premières, internationale competities, kortfilms en documentaires. Oostende mocht dit jaar ook een heleboel grote namen ontvangen, waaronder de razend populaire voormalige 007-agent Pierce Brosnan. Maar ook de aanwezige Oscarwinnaar Adrien Brody, internationale regisseurs en Vlaamse cast en crew, hebben bijgedragen tot het overweldigende succes van FFO 14. Het lanceren van de Festivalpas bleek ook een uitstekende zet van Filmfestival Oostende. De Festivalpas gaf de mensen de kans om aan een prijs van 30 euro, 20 euro als je jonger bent dan 26 jaar, alle filmvoorstellingen van FFO 14 bij te wonen.

Vandaag organiseert FFO tot slot het Gala van de Ensors. Hier worden de Vlaamse Filmprijzen uitgereikt in 13 verschillende categorieën. Voor het eerst is de uitreiking in Oostende live te volgend op televisie, op Telenet Prime Star HD.

Download het persbericht hier.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief