Ira Sachs Ira Sachs

Regisseurs in de spotlight op #FFO16!

Dit jaar brengt FFO opnieuw filmtalent naar Oostende. Tijdens de 10de editie zetten we verschillende regisseurs in de spotlight, met  een focus op auteurscinema. Hiermee willen we films tonen die de persoonlijke, creatieve invloed van de regisseurs reflecteren en die zo een unieke, vaak verfrissende kijk op cinema en al zijn aspecten laten zien.

ROBERTO ANDÒ

Deze Italiaanse regisseur, vooral bekend voor Viva la libertà en Sotto falso nome, komt zijn nieuwste film Le confessioni voorstellen in de LOOK! competitie.

TOMASZ WASILEWSKI

De Poolse, prijswinnende scenarist en regisseur stelt zijn nieuwe film United States of Love voor in de LOOK! competitie. Hij won met deze film de Zilveren Beer voor Beste Scenario in Berlijn.

DARIUSZ GAJEWSKI

Deze Poolse regisseur komt zijn nieuwste film, Strange Heaven, voorstellen in de Taste of Europe competitie.

GRÍMUR HÁKONARSON

Deze IJslandse filmregisseur en scenarioschrijver won met zijn tweede speelfilm Rams (Hrútar) de Un Certain Regard-prijs in Cannes. Hij is dit jaar de voorzitter van de LOOK! jury.

JACO VAN DORMAEL

We verwelkomen Jaco Van Dormael die met zijn eerste langspeelfilm, Toto le héros, de César voor Beste buitenlandse film én de Caméra d’Or op het filmfestival van Cannes won. Jaco Van Dormael krijgt in Oostende een ster op de Walk Of Fame en een Outstanding Achievement Award. We vertonen zijn meesterwerk Le tout nouveau testament.

NIC BALTHAZAR

Nic Balthazar’s nieuwe film, Everybody Happy, opent het Filmfestival Oostende op 9 september. Daarnaast geeft Nic ook een masterclass.

LUKE SCOTT

Deze Engelse regisseur en scenarist, zoon van Ridley Scott (Gladiator en The Martian) komt zijn debuutfilm Morgan voorstellen.

NATHALIE TEIRLINCK

Het langverwachte langspeelfilmdebuut van Nathalie Teirlinck, Le passé devant nous, sluit het Filmfestival Oostende in schoonheid af op 17 september.

IRA SACHS

De gelauwerde Amerikaanse regisseur van onder meer The Delta, Forty Shades of Blue (winnaar Sundance Film Festival 2005), Married Life, Keep the Lights On en Love is Strange komt tijdens Filmfestival Oostende zijn nieuwste film, Little Men, voorstellen.

OMER FAST

De Israëlische regisseur en video kunstenaar komt in Oostende zijn langverwachte debuut, Remainder, voorstellen.

DANIËL LAMBO

De regisseur van Los Flamencos en het voor een Ensor genomineerde Dry Branches of Iran komt in Oostende zijn film De Figurant voorstellen.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief