0001 0001

‘Welcome to Norway’ wint de Taste of Europe competitie!

Op vrijdag 16 september werd de winnaar bekend gemaakt van de Europese competitie Taste of Europe. Een publieksjury, onder leiding van Sebastien Dewaele koos “Welcome to Norway” als Beste Film.

Veel Europese films die in eigen land grote successen boeken, bereiken nooit de Belgische zalen. Met Taste Of Europe wil FFO hier verandering in brengen.

Artistiek directeur Peter Craeymeersch en co-programmator Ilse Schooneknaep selecteerden daarom een grote selectie Europese films die de aandacht van het Belgische publiek absoluut verdienen en het Taste of Europe label kregen.

Zes films uit deze selectie dongen mee naar de prijs voor Beste Taste of Europe Film.
De publieksjury werd samengesteld uit een brede selectie van filmliefhebbers van alle leeftijdscategorieën, onder voorzitterschap van acteur Sebastien Dewaele (Cafard).

Winnaar werd Welcome to Norway, van regisseur Rune Denstad Langlo.

De film vertelt het verhaal van de Noorse Petter Primus, een man met grootse plannen die jammer genoeg zelden lopen zoals hij zelf hoopt. Tot hij een idee heeft dat alles recht zal trekken: ondanks zijn argwaan tegenover buitenlanders, bouwt hij zijn hotel om tot een asielcentrum.

Welcome to Norway viel in de prijzen op het voorbije filmfestival van Göteborg en is, na Chasing The Wind en North, al de derde langspeler van Rune Denstad Langlo.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief