120x160-souvenir-hd 120x160-souvenir-hd

West-Vlaamse première van Souvenir!

Op vrijdag 9 december organiseert Filmfestival Oostende de West-Vlaamse première van Souvenir, de tweede speelfilm van de Oostendse regisseur Bavo Defurne, in Kinepolis Oostende.

Met zijn eerste langspeelfilm Noordzee, Texas uit 2011 behaalde hij op het Internationaal Filmfestival van Montréal eind augustus 2011 de “Zilveren Zenith” voor Speelfilmdebuut en de Fipresci internationale persprijs in de Wereldcompetitie voor Eerste Films.

Souvenir ging in wereldpremière op het Filmfestival van Angoulème en werd ook geselecteerd voor het International Film Festival van Toronto.

In Souvenir speelt Isabelle Huppert de rol van Liliane. Als “Laura” was ze ooit de rijzende ster aan het firmament van het lichte lied. Ze nam zelfs deel aan de European Song Contest. Vandaag is ze vergeten. Ze leidt een teruggetrokken bestaan in een appartement volgestouwd met relikwieën uit haar glorietijd en komt aan de kost in een vleeswarenfabriek waar ze laurierblaadjes op paté legt. Daar is het dat ze de 22-jarige Jean ontmoet.

Praktisch

  • Datum: vrijdag 9 december om 20.00 uur in Kinepolis Oostende
  • Tickets: online, aan de balie van Toerisme Oostende of aan de kassa van Kinepolis.
  • Een ticket voor de film kost 9,50 euro. Festivalpashouders van Filmfestival Oostende betalen slechts 7,00 euro (enkel verkrijgbaar bij Toerisme Oostende of aan de kassa van Kinepolis Oostende, op vertoon van je pas)!

Verder nog

Staan verder ook nog op het programma van de jaarwerking van Filmfestival Oostende:

Hou onze website in het oog voor meer avant-premières!

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief