Workshop: Virtual Reality

Virtual Reality heeft een steeds grotere invloed op de toekomst van entertainment en media. Hoe moet de filmindustrie zich verhouden tegenover deze nieuwe techniek? Welke uitdagingen heeft VR nu en hoe kunnen we deze overkomen? Daarnaast kunnen we ons ook vragen stellen over hoe deze nieuwe technologie tot bij de consument kan gebracht worden. Deze workshop brengt Benjamin de Wit en Cassandra de Klerck, twee Nederlandse experten samen.

Benjamin de Wit is de oprichter van VR Days, het internationale VR event dat conferenties, masterclasses, workshops en tentoonstellingen combineert. Verder is het ook de springplank voor opkomend talent binnen de VR. Op deze manier boost VR Days de productie en de kwaliteit van de augmented reality experiences binnen de cinema.

Meer info: vrdays.co

Cassandra de Klerck verzorgt de productie voor Purple Pill, een Amsterdams filmproductiebedrijf gespecialiseerd in immersive content. Hun focus ligt op cinematic VR, wat hen natuurlijk specialist terzake maakt in de toekomst van cinema op het vlak van zowel filmproductie als -distributie. Een van hun recentste creaties in samenwerking met het EYE in Amsterdam, Phantasia, laat de bezoeker ervaren hoe het voelt om op een filmset te werken.

Meer info: purplepill.io

  FFM1 FFM1

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief