Young Talents at Flanders Film Meeting

In samenwerking met Mediarte en t-heater geeft Flanders Film Meeting ook graag de kans aan het opkomende talent om te netwerken en zichzelf te introduceren binnen het professionele circuit. In samenwerking met Mediarte worden ‘s ochtends speeddates georganiseerd tussen jonge scenaristen en productiehuizen. In de namiddag geeft Hugo Van Laere een masterclass, gevolgd door een introductie tot de filmindustrie van t-heater.

Planning van Youth FFM

  • 10u30: Speeddates
    • Atelier +2
    • Atelier +3
  • 13u00: Lunch (Panoramazaal)
  • 14u00: Masterclass Hugo Van Laere (De Klas)
  • 15u30: Introductie tot de industrie van t-heater (De Klas)
  • 16u30: Netwerkdrink (Panoramazaal)

Hugo Van Laere is regisseur en scenarist van “Alleen Eline”, de slotfilm van FFO2017. Als hoofdscenarist werkt hij voor vtm’s hitserie “Familie”. Verder is hij gekend voor “Dennis van Rita”. Die langspeelfilm, geregisseerd door Hilde Van Mieghem, won in 2006 de Golden Goblet op het Shanghai International Film and TV Festival de prijs voor beste scenario. Hij spits deze masterclass toe op kritiek en hoe er mee om te gaan. Zo wilt hij het aanstormende talent niet alleen wapenen tegen kritiek, maar ook leren hoe je het het beste uit de feedback haalt.

Infosessie door t-heater: ‘let us take care of your contract & payment’

Afgestudeerd & klaar om aan de slag te gaan in de audiovisuele sector?

t-heater geeft in deze infosessie een overzicht van de manieren waarop je je kan organiseren en laten uitbetalen voor verschillende functies in de sector.

Werk je via KVR, als freelancer, via een Sociaal Bureau voor Kunstenaars, als zelfstandige in bijberoep of helemaal zelfstandig? De voorwaarden, voor-en nadelen van alle systemen worden besproken. Breng gerust jouw vragen mee, zodat we op maat kunnen antwoorden.

Wil je graag meedoen aan dit specifieke programma? Schrijf je dan hier in.

  IMG_0151_web (c) Michiel Devijver IMG_0151_web (c) Michiel Devijver

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief