Loving Vincent Loving Vincent

‘Loving Vincent’ wint de Publieksprijs van FFO17!

Alle films die vertoond werden tijdens FFO17 kwamen dit jaar voor het eerst in aanmerking voor de EuroMillions Publieksprijs.

Er werd massaal gestemd voor alle films, maar eentje sprong er in het bijzonder bovenuit: ‘Loving Vincent’ van Dorota Kobiela en Hugh Welchman (distributeur: Cinéart) wint de EuroMillions Publieksprijs met een score van 4,67/5!

Deze animatiefilm stond geprogrammeerd in de LOOK! competitie van het festival. Deze internationale competitie is uniek in Europa en vestigt aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film.

‘Loving Vincent’ is de eerste geschilderde langspeelanimatiefilm ter wereld! De film vertelt het bewogen leven één van ’s werelds beroemdste kunstenaars, Vincent Van Gogh. En dat op een heel bijzondere manier. Aan de hand van meer dan 120 van zijn eigen schilderijen zien we de wereld zoals Van Gogh die ook zelf heeft ervaren. Via interviews en reconstructies uit de meer dan 800 brieven van Van Gogh, leren we de grootmeester kennen vanuit het standpunt van de mensen die hem het meest dierbaar waren.

De film komt op 26 oktober in de zalen en wordt in België verdeeld door Cinéart.

Dit is de volledige top 5 van het publiek:

  1. Loving Vincent                              4,67/5
  2. Maudie                                          4,62/5
  3. Welcome to Germany                 4,55/5
  4. The Glass Castle                          4,51/5
  5. Otez-moi d’un doute                   4,41/5

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief