Vorige film

Engel

geregisseerd door Koen Mortier
  VINCENT ROTTIERS_ENGEL_SVF VINCENT ROTTIERS_ENGEL_SVF
Volgende film
  Poster Engel © Czar Film _ Stephan VanfleterenPoster Engel © Czar Film _ Stephan Vanfleteren  

Synopsis

Koen Mortiers nieuwe langspeelfilm ‘Engel’, geproduceerd door CZAR Film, opent op vrijdag 7 september het Filmfestival van Oostende.

‘Engel’ volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae, en de wereldberoemde sportman Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid. Ze vinden waardigheid en hoop bij elkaar om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Boven dit wederzijds gevoel primeert echter hun liefde voor elkaar. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

Festivaldirecteur Peter Craeymeersch:

“Engel is een pakkend verhaal over de kwetsbaarheid van een held die aan de verwachtingen van het publiek en zichzelf niet meer kan voldoen, met overtuigende vertolkingen en een crew van topniveau. Door de schitterende fotografie en production design heb ik de film ook meteen geselecteerd voor de internationale LOOK! – competitie.”

TICKETS

De openingsavond van Filmfestival Oostende vindt op 7 september plaats in zowel Kinepolis Oostende als Kursaal Oostende.

Gewoon ticket:
Tickets voor de première in Kinepolis Oostende.
Prijs: 10,50 euro, inclusief een drankje (klik hier).
De festivalpas is niet geldig voor de openingsavond.

VIP ticket:
Filmfestival Oostende biedt dit jaar iedereen de kans om het exclusieve openingsgala als VIP bij te wonen in Kursaal Oostende! Geniet naast de prachtige openingsfilm ook van de rode loper én een uitgebreide receptie voor en/of na de film, in aanwezigheid van de cast en crew.

Prijs: 69 euro (incl. BTW, facturatie mogelijk)

Dresscode: avondkledij

Deze VIP-tickets zijn hier beschikbaar.

Speeltijden

vrijdag 7/09
19:30
Kinepolis Oostende

Regisseur

Koen Mortier

Cast

Vincent Rottiers, Fatou N'Diaye, Paul Bartel, Aïcha Cissé

Genres

Drama

Categorieën

Avant Premières, LOOK!, Openingsfilm

Duurtijd

105 min.

Jaar

2018

Taal, Ondertitels & Leeftijd

Taal: Frans
Ondertitels: Nederlands

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief