Vorige film

La vita è bella

geregisseerd door Robert Benigni
  ffo-2018 - La vita è bella - still [612335] ffo-2018 - La vita è bella - still [612335]
Volgende film
  ffo-2018 - La vita è bella - poster [611812]ffo-2018 - La vita è bella - poster [611812]  

Synopsis

Wanneer een ruimdenkende Libanees en zijn zoon slachtoffer worden van de Holocaust, gebruikt hij zijn humor, verbeelding en wilskracht om zijn zoon te beschermen tegen de gevaren op het kamp.

‘La vita è bella’ won de Oscar voor Beste Buitenlandse Film, Beste Acteur en Beste Muziek.

FILM IN HET PARK

Omdat Filmfestival Oostende niet enkel het publiek naar de film wil brengen, maar ook de film naar het publiek, organiseert het festival ook dit jaar “Film in het Park”.

Op maandag 20 augustus zorgen we voor een gezellige sfeer met hapjes en drankjes en is iedereen welkom om in het Leopoldpark gratis te komen genieten van La vita è bella van Roberto Benigni, uit de Master Selectie van Matteo Simoni.

Deze speciale openlucht-vertoning zal het perfecte voorproevertje zijn voor alle festivalliefhebbers waar we ook het volledige programma bekend maken!

MATTEO OVER DE FILM

Een vader die met zijn zoontje in een concentratiekamp terechtkomt: veel droeviger wordt het niet. En toch heb je bij La vita è bella het gevoel dat je naar een prachtig sprookje zit te kijken. Hoe Guido (Roberto Benigni) zijn zoontje tegen de gruwel van de realiteit beschermt door een fantasiewereld te scheppen, dat vind ik ongelooflijk.

Het doet me ook denken aan mijn eigen familie. Als wij vroeger aan tafel zaten, speelde mijn vader soms met zijn bestek alsof hij een tractor bestuurde, gewoon om mij aan het lachen te brengen. Mijn grootvader, die twee jaar geleden gestorven is, was helemaal een entertainer: hij had altijd papiertjes met moppen in zijn vestzak zitten, hij kon geld tevoorschijn toveren, en op een dag deed hij me door middel van een spectaculaire truc zelfs geloven dat hij kon vliegen! Als wij ooit in een oorlogssituatie terechtgekomen waren, dan ben ik er zeker van dat mijn grootvader precies zoals Guido zou gereageerd hebben: hij zou de schijn hoog gehouden hebben voor mij. Hij verkocht ijs en had een kruidenierszaak, maar hij had even goed ook acteur kunnen worden.

Roberto Benigni is onvergetelijk in La vita è bella. Met zijn fysiek die voor zich spreekt, is hij duidelijk een erfgenaam van Charlie Chaplin. Hij won drie Oscars voor deze film, en de manier waarop hij zijn eerste beeldje kwam ophalen – wild enthousiast over de stoelen heen kruipend – was al even memorabel als zijn vertolking.

Regisseur

Robert Benigni

Cast

Robert Benigni, Nicoletta Braschi, Giogio Cantarin

Genres

Drama, Komedie, Oorlog

Categorieën

Master selection

Land

ItaliË

Duurtijd

116 min.

Jaar

1997

Taal, Ondertitels & Leeftijd

Taal: Italiaans

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief