Vorige film

SERVAIS

geregisseerd door Rudy Pinceel
  FOTO17_(c)House of the Dingo FOTO17_(c)House of the Dingo
Volgende film
  persbericht4persbericht4  

Synopsis

SERVAIS vertelt het verhaal van de levende filmlegende Raoul Servais die onderweg is naar zijn afspraak met de geschiedenis. Eind juni 2018, op zijn 90e, kreeg Servais twee permanente tentoonstellingszalen in Mu.ZEE – Kunstmuseum aan Zee, in Oostende. Voor eeuwig zij aan zij met James Ensor en Leon Spilliaert.

De documentaire toont de drie jaren die aan deze mijlpaal voorafgaan. Vanaf oktober 2015 volgt de film het dagelijkse leven van de internationaal gelauwerde animatiefilmer, die met een aanstekelijke energie nog elke dag zijn eigen grenzen verlegt. Hij exposeert, publiceert en inspireert. Met een voortvarende regelmaat. Onvermoeibaar blijft hij jongeren en medewerkers bezielen en over hun grenzen te duwen.

In dit intieme en eerlijke portret zijn we getuigen van Servais’ nieuwe projecten, inspiratiebronnen, geniale dromen en inventiviteit, zijn twijfels en mislukkingen. En nooit is de hechte band met zijn woonst op een steenworp van Oostende ver weg. Een snoer van activiteiten en gebeurtenissen brengt ons bij de belangrijkste films uit zijn oeuvre.

Vol bewondering en verwondering, maar niet kritiekloos of blind verliefd is SERVAIS een poëtische karakterschets van een grootmeester die met een kenmerkende houding en nog vol jeugdige honger door het leven blijft reizen.

Speeltijden

zaterdag 15/09
16:30
Kinepolis Oostende

Regisseur

Rudy Pinceel

Cast

Raoul Servais

Genres

Documentaire

Categorieën

Avant Premières, Documentaires

Land

België

Duurtijd

60 min.

Jaar

2018

Taal, Ondertitels & Leeftijd

Taal: Nederlands

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief