Vorige film

The Rider

geregisseerd door Chloé Zhao
  the_rider09 the_rider09
Volgende film
  _Cherrypickers The Rider B1 affiche BE_Cherrypickers The Rider B1 affiche BE  

Synopsis

Gebaseerd op zijn eigen waargebeurde verhaal, volgt THE RIDER Brady Jandreau, een rijzende ster in de rodeowereld die na een tragisch ongeluk te horen krijgt dat hij zijn dromen en ambities zal moeten opbergen. Terug thuis vraagt Brady zich af waar hij voor moet leven als hij niet langer kan doen wat zijn leven zin geeft: het paardrijden en de wedstrijden. In een poging om zijn lot opnieuw in eigen handen te nemen, gaat Brady op zoek naar nieuwe hoop, passie en identiteit.

The Rider is een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijkertijd een film die met een documentair-realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys. De niet-professionele acteurs spelen zichzelf. Brady is een echte rodeorijder. Ook zijn vader, zusje en zijn verlamde vriend Lane, ooit een beroemde bull-rijder, zijn zichzelf. Een indrukwekkende scène waarin Brady een wild paard temt is zonder trucage gefilmd.

De Amerikaanse-Chinese regisseur Chloé Zhao maakte eerder een film in het Pine Ridge reservaat en ontmoette daar Brady. Ze wist meteen dat ze met hem een film wilde maken over de unieke cultuur van de Indian cowboys, rechtstreekse afstammelingen van de Sioux stam. Het verhaal voor de film diende zich aan toen Brady een ongeluk kreeg.

The Rider was de verrassing op het Filmfestival van Cannes in 2017, waar de film werd bekroond met de Art Cinema Award. Inmiddels is de film op vele internationale festivals in de prijzen gevallen en wordt de film gezien als één van de belangrijkste ontdekkingen van dit jaar.

Speeltijden

vrijdag 20/04
17:45
Kinepolis Oostende - zaal 4
dinsdag 24/04
20:15
Kinepolis Oostende - zaal 4
zaterdag 28/04
22:15
Kinepolis Oostende - zaal 4
dinsdag 1/05
17:45
Kinepolis Oostende - zaal 4
zaterdag 5/05
22:15
Kinepolis Oostende - zaal 4
dinsdag 8/05
20:00
Kinepolis Oostende - zaal 4
vrijdag 11/05
22:15
Kinepolis Oostende - zaal 4
zaterdag 19/05
17:30
Kinepolis Oostende - zaal 4

Regisseur

Chloé Zhao

Cast

Brady Jandreau, Lilly Jandreau, Tim Jandreau

Genres

Drama

Categorieën

Jaarwerking

Land

Verenigde Staten

Duurtijd

104 min.

Jaar

2018

Taal, Ondertitels & Leeftijd

Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands, Frans

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief