Vorige film

Walking in the Opposite Direction

geregisseerd door Marc Waltman
  mv5bote2njizodytmjbiyi00mzdlltlkzjgtn2y0ymm1n2y4yzbhxkeyxkfqcgdeqxvynju1mdixodm-_v1_-2 mv5bote2njizodytmjbiyi00mzdlltlkzjgtn2y0ymm1n2y4yzbhxkeyxkfqcgdeqxvynju1mdixodm-_v1_-2
Volgende film
  poster_v1poster_v1  

Synopsis

Walking in the Opposite Direction is een film over de tragische strijd van zanger en songwriter Adrian Borland (The Sound). De documentaire ging op 19 november in wereldpremière op het International Documentary Film Festival van Amsterdam.

Regisseur Marc Waltman van Boegbeeld Films en producent Jean-Paul van Mierlo maakten met ‘Walking in the Opposite Direction’ beiden hun langspeeldebuut. Van Mierlo, fan van het eerste uur van new wave band The Sound is zanger en songwriter Adrian Borland zijn hele leven blijven volgen en vond dat de onderschatte muzikant een filmisch portret verdiende. De productie van de film werd een waar avontuur. Wegens beperkt budget nam Waltman het script, de regie én de editing voor zijn rekening. Een deel van de financiering vond plaats door crowdfunding, maar ook door de verkoop van gitaren van Borland die Van Mierlo kreeg van de vader van Adrian.

New Dark Age

Om Borland ook muzikaal te eren wordt de première afgesloten met een liveconcert. Een eerbetoon door New Dark Age, een coverband van The Sound. New Dark Age wordt gevormd door Steven Janssens, Frits Standaert, Niels Verheest, Kurt De Waele en zanger Peter Slabbynck, ook de frontman van Red Zebra.

Regisseur

Marc Waltman

Cast

nvt

Genres

Documentaire

Land

Nederland

Duurtijd

96 min.

Jaar

2016

Taal, Ondertitels & Leeftijd

Taal: Engels

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief