Vorige film

Docufilm “Will Tura, hoop doet leven!”

geregisseerd door Dominique Deruddere
  WILL TURA- DOMINIQUE DERUDDERE- FOTO MARCO MERTENS HR WILL TURA- DOMINIQUE DERUDDERE- FOTO MARCO MERTENS HR
Volgende film
  WILL-TURA-DOMINIQUE-DERUDDERE-FOTO-MARCO-MERTENS-HR-660x330WILL-TURA-DOMINIQUE-DERUDDERE-FOTO-MARCO-MERTENS-HR-660x330  

Synopsis

Op 12 september komt WILL TURA, HOOP DOET LEVEN in de zalen.  In aanwezigheid van tal van (inter)nationale gasten die met Will samenwerkten, vindt de wereldpremière op 8 september plaats in het Kursaal Oostende, een plek waar Will regelmatig heeft opgetreden. Tickets zijn te koop vanaf 1 juni!

Elk land heeft zo zijn eigen zangers die meer dan een halve eeuw lang een stukje geschiedenis meeschreven.  Met hun liedjes raakten ze miljoenen mensen: Johnny Halliday in Frankrijk, Curd Jurgens in Duitsland, Adriano Celentano in Italië  en… Will Tura in Vlaanderen.  

Wills’ pad ging niet over rozen want ondanks zijn uitverkochte optredens eerst in tenten, dan in concertzalen en tenslotte in Vorst Nationaal bleven sommige media op hem neerkijken.  Vandaag is het tij gekeerd en wordt zijn status van ‘keizer van het Vlaamse lied’ door niemand meer betwist.

De film WILL TURA, HOOP DOET LEVEN toont de onvermoeibare werker die langzaam maar zeker naar de top is geklommen.  Elke hit is een trede geweest: ‘Eenzaam Zonder Jou’, ‘Vlaanderen mijn Land’, ‘Arme Joe’, ‘Het kan niet zijn’, ‘Ik mis je zo’, ‘Alleen gaan’.

Elke Vlaming kent wel een liedje van Will Tura of koestert een herinnering geassocieerd aan een van zijn songs.  Deze film laat de kijker op een onverwachte en verrassende manier kennis maken met Turas’ repertoire. Wat drijft Will Tura? Wie zijn de mensen die hem geholpen hebben in zijn carrière? Hoe kan iemand dit vak zestig jaar lang blij

Jean Kluger die 50 jaar lang Wills’ producer en uitgever was, heeft Dominique Deruddere gevraagd om zijn visie over de artiest te verfilmen.  Het resultaat is een compromisloos beeld van ’s mans rijk gevulde leven dat off screen wordt verteld door Jan Decleir die Will Tura “speelt”.  Geen seks en drugs, wel Rock & Roll: duizenden studio uren, reizen, joggen, componeren, televisie opnamen, radio programma’s… dit alles tot grote vreugde van zijn fans.

Van het credo van zijn jongste broer, overleden in 1989, heeft Will zijn levensmotto gemaakt: HOOP DOET LEVEN.

Regisseur

Dominique Deruddere

Cast

Will Tura

Genres

Documentaire

Categorieën

Avant Premières, Documentaires

Land

België

Duurtijd

90 min.

Jaar

2018

Taal, Ondertitels & Leeftijd

Taal: Nederlands

  WILL TURA- DOMINIQUE DERUDDERE- FOTO MARCO MERTENS HR

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief