Nieuws

  unnamed unnamed

Gouden Filmprijs voor Het Tweede Gelaat

In zijn tweede week in de zalen is ‘Het Tweede Gelaat’  van Jan Verheyen voorbij de kaap van 100.000 bezoekers gegaan.  Hiermee bevestigt het sluitstuk van de filmtrilogie gebaseerd op Jef Geeraerts’ “Vincke & Verstuyft-reeks” zijn succesvolle openingsweekend.  De teller staat momenteel op ruim 115.000 bezoekers.

  cinema_storck cinema_storck

Cinema Storck als eerbetoon aan Oostendse cineast!

Op vrijdag 13 oktober gaat Filmfestival Oostende van start met een gloednieuw arthouse project in Kinepolis Oostende: vijf dagen per week bieden we de beste auteurscinema! Het arthouse project kreeg de naam CINEMA STORCK, als eerbetoon aan Oostendenaar Henri Storck, één van de grootmeesters van de documentaire.

  FFO_Dag8_054 FFO_Dag8_054

Proficiat aan alle winnaars van FFO17!

Tijdens FFO17 werden heel wat prijzen uitgereikt. Naast de Ensors en onze  twee internationale competities, koos het publiek dit jaar ook voor het eerst hun favoriete film. We zetten daarnaast twee boegbeelden van de Vlaamse film in de bloemetjes en hadden aandacht voor jong talent in onze studentencompetitie.

We zetten graag nog even alle winnaars op een rij!

  Loving Vincent Loving Vincent

‘Loving Vincent’ wint de Publieksprijs van FFO17!

Alle films die vertoond werden tijdens FFO17 kwamen dit jaar voor het eerst in aanmerking voor de EuroMillions Publieksprijs. Winnaar werd het prachtige ‘Loving Vincent’, de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld!

  FFO_Dag9_009 FFO_Dag9_009

Winnaars studentencompetitie FFO17 bekend!

Op zaterdag 16 september 2017 organiseerde Filmfestival Oostende in samenwerking met de filmscholen KASK, RITCS & LUCA (bestaande uit NARAFI, SINT-LUCAS en MAD-FACULTY) de zesde filmprojectencompetitie. 

  FFO_Dag1_020 FFO_Dag1_020

Filmfestival Oostende blikt terug op fantastische editie met als maar meer bezoekers!

Gisterenavond is de elfde editie van Filmfestival Oostende afgesloten met een glamoureuze Ensorshow waar vooral ‘Home’ van Fien Troch veel nominaties wist te verzilveren. Ondertussen is het festival een vaste waarde geworden binnen de Vlaamse filmindustrie maar krijgt ze ook meer en meer internationale erkenning van filmmakers die graag te gast zijn. Met een continue stijging, in zowel de ticketverkoop als de de verkoop van festivalpassen, blikt Peter Craeymeersch, artistiek directeur van het festival, tevreden terug. Dit jaar vonden maar liefst 38.000 bezoekers de weg naar het festival.

  home-1-2.20170303013601 home-1-2.20170303013601

HOME grote winnaar op het Gala van de Ensors

Tijdens het Gala van de Ensors op het Filmfestival Oostende werden tijdens een prachtige show, in aanwezigheid van 1200 filmprofessionals, de Vlaamse Filmprijzen, beter gekend als de Ensors, uitgereikt. HOME van Fien Troch verzilverde maar liefst 6 nominaties en maakte daarmee de favorietenrol waar. De film, die eerder ook al op internationale erkenning kon rekenen, werd gelauwerd met de Ensor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur (Loïc Bellemans, Mistral Guidotti, Sebastian Van Dun), Beste Actrice (Lena Suijkerbuijk), Beste Vrouwelijke bijrol (Els Deceukelier) en Beste Montage (Nico Leunen).

  ffo-2017 - The Constitution - Poster [431880] ffo-2017 - The Constitution - Poster [431880]

The Constitution is de Taste Of Europe – winnaar!

Op vrijdag 15 september werd op Filmfestival Oostende de winnaar van de Taste Of Europe – competitie bekend gemaakt: The Constitution van Rajko Grlić.

Daarnaast reikten de beroepsjournalisten van de Unie van de Filmkritiek (UFK) een persprijs uit binnen de competitie. Deze prijs ging naar Dark Fortune van Stefan Haupt.

  ffo-2017 - Le redoutable - Poster [435071] ffo-2017 - Le redoutable - Poster [435071]

Winnaars LOOK! – competitie bekend: Le Redoutable, Loveless en Jupiter’s Moon bekroond

Op vrijdag 15 september werden op Filmfestival Oostende de winnaars van de internationale LOOK! – competitie bekend gemaakt. De LOOK! – award voor Beste Film ging naar Le Redoutable van regisseur Michel Hazanavicius.

De beroepsjournalisten van de Unie van de Filmkritiek (UFK) reikten in de competitie een eigen prijs uit. Winnaar UFK prijs LOOK! – competitie is dit jaar Detroit. Dark Fortune won de UFK Taste of Europe prijs.

  SW_Still3 SW_Still3

Eerste winnaars Ensors bekend: Shadow World, On Attend, Kastaars

Filmfestival Oostende geeft elk jaar ook speciale aandacht aan twee aparte categorieën, namelijk kortfilms en documentaires. Op vrijdag 15 september werden drie films bekroond met een Ensor voor Beste Documentaire en Beste Kortfilm fictie en animatie.

12345...>>

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief