Nieuws

Ontdek de eerste beelden van de documentaire ‘Hoop doet leven’ met en over Will Tura

Op zaterdagavond 8 september gaat de documentaire WILL TURA, HOOP DOET LEVEN van Dominique Deruddere in een productie van Jean Kluger in wereldpremière in Oostende en met trots stellen we hier de trailer voor.  De film schetst een beeld van Will Tura (77) als onvermoeibare werker en zanger.  Een rasperformer wiens leven niet altijd over rozen is gegaan, maar die langzaam maar zeker naar de top is geklommen. De film wordt voorgesteld in het Kursaal van Oostende in aanwezigheid van Will Tura en tal van andere gasten tijdens de twaalfde editie van Filmfestival Oostende. De tickets zijn duidelijk zeer gegeerd!

  FFO18.affiche_low FFO18.affiche_low

Filmfestival Oostende lanceert promospot met Matteo Simoni en toont eerste beelden van openingsfilm Engel/ Ange van Koen Mortier

Vandaag werd tijdens de persconferentie in Oostende de nieuwe promospot en het campagnebeeld van de twaalfde editie van het festival onthuld. Beiden werden naar jaarlijkse traditie gemaakt met een duidelijke persoonlijke insteek van de Master van het festival en dat is dit jaar niemand minder dan Matteo Simoni. Ook de teaser van de openingsfilm Engel/ Ange van Koen Mortier werd voor de eerste maal getoond. Dit jaar zal het festival ook drie iconen van de Vlaamse cinema huldigen. Zo krijgen Raoul Servais, Harry Kümel en Robbe De Hert allen een Lifetime Achievement Award. Voor de Oostendenaars is het uitkijken naar 20 augustus. Dan vindt namelijk een nieuwe editie van Film in het Park plaats met de openluchtvertoning  van La Vita è Bella van Roberto Benigni.  Daarmee wordt ook meteen de aftrap gegeven voor de eerste filmkeuze van Matteo Simoni en zal het volledige filmfestival – programma bekend gemaakt worden.

  Ensor Ensor

De Ensors groeien uit tot hét jaarlijkse evenement van én voor de Vlaamse audiovisuele creatiesector

De Ensors, de Prijzen van de Vlaamse Film die Filmfestival Oostende sinds 2010 jaarlijks organiseert, worden ondergebracht in een nieuwe structuur. De oprichting van vzw De Ensors komt er na nauw overleg met, en met de onvoorwaardelijke steun van de volledige Vlaamse audiovisuele creatiesector. Terwijl film ook in de toekomst centraal blijft staan, gaan er vanaf dit jaar ook enkele prijzen naar opmerkelijke prestatie op het vlak van televisieseries. Het Gala van De Ensors vindt op zaterdag 15 september plaats op de slotdag van Filmfestival Oostende.

  FFO_Dag9_012 FFO_Dag9_012

De strafste Vlaamse kortfilms gaan in première bij Filmfestival Oostende!

Al 12 jaar vinden zowel gevestigde als beginnende makers van kortfilms hun weg naar ons festival. Ook dit jaar zetten we terug in op het medium, ditmaal met een belangrijke uitbreiding voor de Vlaamse professionals. 

  Foto 15-09-17 20 44 02 Foto 15-09-17 20 44 02

★★ FFO ZOEKT DEELNEMERS VOOR DE PUBLIEKSJURY! ★★

Een publieksjury beslist samen met de voorzitter welke film de prijs voor Beste Taste of Europe Film verdient. Deze jury wordt samengesteld uit een brede selectie van filmliefhebbers uit alle leeftijdscategorieën. Ook jij kan er bij zijn!

  kristof_hoornaert_pic_director (4) kristof_hoornaert_pic_director (4)

Kristof Hoornaert wordt juryvoorzitter voor de Taste of Europe competitie van FFO18

De Taste of Europe competitie van Filmfestival Oostende schenkt aandacht aan Europese films die in eigen land grote successen boeken, maar nooit de Belgische zalen bereiken. Jaarlijks kiest een publieksjury, onder voorzitter van een bekende filmprofessional, de winnaar. Dit jaar mag de Oostendse regisseur Kristof Hoornaert de jury voorzitten.

  Poster Engel © Czar Film _ Stephan Vanfleteren Poster Engel © Czar Film _ Stephan Vanfleteren

KOEN MORTIERS DERDE LANGSPEELFILM ‘ENGEL’ OPENT FILMFESTIVAL OOSTENDE

Koen Mortiers nieuwe langspeelfilm ‘Engel’, geproduceerd door CZAR Film, opent op vrijdag 7 september het Filmfestival van Oostende. Traditioneel gaat daarmee de twaalfde editie van het festival van start met een Vlaamse productie. De film komt op 19 september uit in de bioscoop. 

  jongerenjuryfbts jongerenjuryfbts

Gezocht: filmfreaks voor de jongerenjury van Film by the Sea

Dit jaar vindt de 20ste editie van ons partner festival Film by the Sea plaats van 7 tot en met 16 september in Vlissingen. Dit festival zet zich onder andere in om cultuur onder de jongeren te brengen, en dan voornamelijk het filmaspect hiervan. Na 7 succesvolle edities van de jongerenjury zijn ze ook dit jaar weer op zoek naar 25 enthousiaste jongeren tussen de 15 en 23 jaar van het voortgezet onderwijs en mbo/hbo/wo met een passie voor de filmwereld. Het doel hiervan is het creëren van een leerzame week waarin kennis wordt gemaakt met alles op het gebied van film…

  WILL TURA- DOMINIQUE DERUDDERE- FOTO MARCO MERTENS HR WILL TURA- DOMINIQUE DERUDDERE- FOTO MARCO MERTENS HR

Docufilm “Will Tura, hoop doet leven” geregiseerd door Dominique Deruddere in wereldpremière tijdens Filmfestival Oostende

Op 12 september komt WILL TURA, HOOP DOET LEVEN in de zalen.  In aanwezigheid van tal van (inter)nationale gasten die met Will samenwerkten, vindt de wereldpremière op 8 september plaats tijdens Filmfestival Oostende in het Kursaal Oostende, een plek waar Will regelmatig heeft opgetreden. Tickets zijn te koop vanaf begin juni!

Elk land heeft zo zijn eigen zangers die meer dan een halve eeuw lang een stukje geschiedenis meeschreven.  Met hun liedjes raakten ze miljoenen mensen: Johnny Halliday in Frankrijk, Curd Jurgens in Duitsland, Adriano Celentano in Italië  en… Will Tura in Vlaanderen…

  IMG_7725 IMG_7725

Matteo Simoni wordt Master van Filmfestival Oostende

Filmfestival Oostende (FFO) kiest elk jaar een Master, als curator van het festival. Dit jaar valt deze eer te beurt aan acteur Matteo Simoni. Simoni volgt, als gastheer van de twaalfde editie van FFO, Wim Opbrouck op.

12345...>>

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief