Tickets

Avant-Premières

FFO biedt een ruim aanbod Belgische en internationale avant-premières aan, gaande van mainstream tot arthouse cinema, zowel debuutfilms als films van gevestigde waarden, series en kortfilms.

Avant-premières

Mouthpiece

drama

Theateractrices Amy Nostbakken en Norah Sadava spelen om de beurt Cassandra, die de voorbereidingen treft voor de begrafenis van haar moeder. Deze innovatieve techniek benadrukt het innerlijke conflict van het hoofdpersonage. Een fascinerend onderzoek naar de moderne vrouw, doorspekt met scherpe, feministische humor.

Mouthpiece

6 sep. 22:15
8 sep. 22:30
Bekijk all

Downton Abbey

drama

Na zes succesvolle seizoenen houden de aristocratische Crawley’s er mee op. Op televisie althans, want bedenker Julian Fellowes schreef een sequel in de vorm van een film. Daarin beloven de Engelse vorsten Koning George V en Queen Mary af te zakken naar het fictieve Downton Abbey.

Downton Abbey

12 sep. 20:00
14 sep. 22:45
Bekijk all

The Little Comrade

drama

In dit langspeeldebuut van de Estse regisseur Moonika Siimets is het Stalinistisch regime nog van kracht. Wanneer de moeder van de zesjarige Leelo naar een concentratiekamp gebracht wordt, fluistert ze haar dochter nog net in het oor om een goed mens te zijn. Dat probeert ze zo goed mogelijk na te streven.

The Little Comrade

7 sep. 17:45
10 sep. 17:30
Bekijk all

All About Me

drama komedie biografie

Hape Kerkeling, één van de grootste Duitse comedians, schreef een succesvolle autobiografie die nu door Caroline Link verfilmd werd. Daarin focust ze op zijn moeilijke kindertijd, opgroeiend in de Ruhrvallei tijdens de jaren zeventig. Een publiekstreffer in het thuisland van de komiek.

All About Me

7 sep. 13:45
11 sep. 14:00
Bekijk all

Complicity

drama

Na Berlijn, Toronto en Busan doet dit culinaire drama over integratie nu ook Oostende aan. Een Chinese illegale immigrant verhuist naar Japan, neemt een valse identiteit aan en gaat zo aan de slag als leerjongen bij een Japanse masterchef. Kei Chikuara’s debuutfilm is er één om duimen en vingers bij af te likken.

Complicity

7 sep. 22:30
14 sep. 16:00
Bekijk all

Mjólk

drama

Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorpje in de buurt van

Reykjavik. Wanneer hij plotseling sterft, neemt Inga alleen de touwtjes in handen van het familiebedrijf. Al snel ontdekt ze dat de coöperatie misbruik maakt van haar monopolie door allerlei verplichtingen op te leggen aan de lokale landbouwers. Zij besluit dan maar ten strijde te trekken tegen dit maffia-systeem om de onafhankelijkheid van haar gemeenschap veilig te stellen!

 

Mjólk

8 okt. 17:45
15 okt. 17:45
21 okt. 20:00
Bekijk all

A Tale of Three Sisters

drama

Drie zussen komen terug thuis wonen bij hun vader. Alle drie dragen ze een verleden met zich mee waar ze nu trachten mee om te gaan. Deze familiefabel werd een hit in Turkije: op het filmfestival van Istanbul won de prent vijf prijzen, waaronder een gedeelde bekroning voor de overtuigende acteerprestaties van de drie hoofdactrices.

A Tale of Three Sisters

12 sep. 17:15
14 sep. 17:45
Bekijk all

Sick, Sick, Sick

drama romantiek

Een Braziliaanse film over een obsessieve tienerliefde. Het stille meisje van de klas wordt verliefd op de nieuwe jongen, een buitenbeentje met een bloedziekte. Het langspeeldebuut van Alice Furtado ging in première in Cannes en bewijst haar status als filmtalent om in de gaten te houden.

Sick, Sick, Sick

7 sep. 14:15
11 sep. 17:15
Bekijk all

Ms. Stern

drama komedie

Mevrouw Stern heeft genoeg van het leven. Basta, klaar ermee. Maar elke zelfmoordpoging mislukt door een verrassing die haar sombere kijk op de wereld in twijfel trekt. Een heerlijke Duitse feelgoodfilm met het hart op de juiste plaats.

Ms. Stern

7 sep. 16:00
9 sep. 17:45
Bekijk all

Something Useful

drama

Op de trein richting een schoolreünie ontmoet de 42-jarige advocate Leyla de jonge Canan, een student die onderweg is om een verlamde vriend te helpen zelfmoord te plegen. Dit pakkende Turkse drama werd bekroond met de internationale persprijs op het 36e Internationaal Film Festival in Istanbul.

Something Useful

6 sep. 22:15
11 sep. 17:15
Bekijk all

Photograph

drama romantiek

Ritesh Batra scoorde een wereldhit met ‘The Lunchbox’, ondertussen zes jaar geleden. Met ‘Photograph’ grijpt hij terug naar zijn gekende charmante vertelstijl. In zijn nieuwe film overtuigt een straatfotograaf in Mumbai een willekeurige voorbijgangster om zijn verloofde te spelen en zo aan de druk van zijn familie te ontsnappen. Er ontstaat zo een erg bijzondere band tussen de twee vreemden.

Photograph

7 sep. 20:15
9 sep. 22:30
Bekijk all

Celeste

drama muziek

Radha Mitchell speelt Celeste, een gerenommeerde operadiva die zich tien jaar na de tragische dood van haar echtgenoot voorbereidt op haar allerlaatste optreden. Een ontroerend liefdesverhaal dat zich afspeelt in de tropische pracht van het verre noorden van Queensland.

Celeste

10 sep. 17:45
11 sep. 14:15
Bekijk all

Rosie

drama

In dit meeslepende familiedrama speelt Sarah Greene de koppige Rosie, een moeder die op zoek moet naar een nieuw huis voor haar kroost nadat ze op straat gezet werden. Het Britse sociaal-realistische antwoord op instant indie-klassieker ‘The Florida Project’.

Rosie

10 sep. 22:30
12 sep. 22:30
Bekijk all

Hustlers

Een team van voormalige stripclubmedewerkers met o.a. pop- en R&B supersterren Jennifer Lopez, Cardi B en Lizzo besluit om zich tegen hun ex-Wall Street-klanten te keren. Een blitse Hollywoodkomedie met een krimi-kantje, gebaseerd op waargebeurde feiten.

Hustlers

13 sep. 20:15
14 sep. 20:00
14 sep. 22:45
Bekijk all

Goldie

drama

Sam de Jong baseerde zijn Amerikaanse debuutfilm op het leven van zijn hoofdrolspeelster Slick Woods, inmiddels een wereldberoemd fotomodel. Goldie is een New Yorkse tiener die samen met haar twee zussen in armoede moet overleven. Zelfs met haar moeder in de cel blijft ze dromen van een leven in de spotlights.

Goldie

8 sep. 22:15
Bekijk all

Witz

drama

IN AANWEZIGHEID VAN SAM LOUWYCK EN MARTINE DOYEN 

Stella verliest door een hersenletsel haar gevoel voor humor. Op advies van haar neuroloog komt ze in contact met geoloog Frank, die met dezelfde aandoening te kampen heeft. In deze paradoxale tragikomedie van Martine Doyen zoeken Sandrine Blancke en Sam Louwyck samen naar hun levensvreugde.

Witz

8 sep. 18:00
Bekijk all

The Goldfinch

drama

Tijdens een terroristische aanval in het Metropolitan Museum Of Art steelt Theodore een schilderij. Zijn moeder overleeft het incident niet en Theo wordt geadopteerd door een rijk gezin in New York. Het kunstwerk blijft zijn enige link naar het verleden en brengt hem op het slechte pad. Gebaseerd op het Pulitzer-winnende boek van Donna Tartt.

The Goldfinch

12 okt. 19:30
14 okt. 20:00
18 okt. 20:00
20 okt. 16:30
Bekijk all

Manta Ray

drama

Symboliek en humanisme staan centraal in deze doodeerlijke debuutfilm. Ergens in de mangroven tussen Thailand en Myanmar stoot een visser op het gehavende lichaam van een Rohingya man. De visser neemt hem mee naar zijn huis en helpt hem erbovenop. Wanneer de visser op een dag niet van zee terugkomt, neemt zijn nieuwe huisgenoot langzaam maar zeker diens identiteit over.

Manta Ray

8 sep. 15:45
10 sep. 22:15
Bekijk all

The Interpreter

drama komedie

Men zegt dat de tijd alle wonden heelt. Maar als de 80-jarige Ali verneemt welke SS-officier zijn ouders vermoordde, zint hij op wraak. In zijn zoektocht voor gerechtigheid treft hij enkel de zoon van de man, Georg, een gepensioneerde leerkracht. Samen beslissen ze de zaak verder te onderzoeken in dit bitterzoete verhaal over de identiteit van twee mannen en een natie.

The Interpreter

11 sep. 19:45
14 sep. 18:30
Bekijk all

After The Wedding

drama

Isabel heeft haar leven gewijd aan de weeskinderen in Calcutta. Theresa daarentegen is een multimiljonair die aan het hoofd staat van een mediabedrijf. Wanneer Isabel opeens kans maakt op een genereuze en mysterieuze subsidie voor haar weeshuis, reist ze naar New York om de wilde weldoener persoonlijk te ontmoeten. Twee topactrices dragen de emotionele rollercoaster die daarop volgt.

After The Wedding

7 sep. 15:45
12 sep. 17:30
Bekijk all

Openingsfilm: The Best Of Dorien B.

drama komedie

"The Best Of Dorien B." is de officiële openingsfilm van FFO19.

Dorien (37) heeft alles om gelukkig te zijn: een charmante en succesvolle man, twee schattige kinderen en een goed draaiende dierenartsenpraktijk. Maar wanneer ze haar moeder betrapt op jarenlang overspel, haar man te close blijkt te zijn met een collega en ze bovendien een knobbeltje in haar borst ontdekt, dreigt ze de pedalen te verliezen. Hoog tijd om alles op een rijtje te zetten. Heeft ze wel de juiste keuzes gemaakt? Is dit het leven waar ze van gedroomd had? “The Best of Dorien B.” is een komisch drama over een vrouw die zichzelf tussen alle chaos door herontdekt.

De vertoning op 06/09 is de officiële opening van het festival, in aanwezigheid van de cast en de regisseur. 

De festivalpas is NIET geldig voor deze openingsvertoning op 06/09, wel voor de andere vertoningen. 

 

Openingsfilm: The Best Of Dorien B.

6 sep. 19:30
6 sep. 19:45
8 sep. 22:30
10 sep. 17:30
Bekijk all

La ragazza nella nebbia

thriller mysterie misdaad

De Italiaanse auteur Donato Carrisi kroop zelf in de regiestoel voor de filmadaptatie van zijn immense succesvolle roman ‘The Girl In The Fog’. In deze mysterieuze crime-thriller gaat speciaal agent Vogel, een rol voor rasacteur Toni Servillo, op onderzoek in een verlaten dorpje waar een zestienjarig meisje verdwenen is. Hij onderzoekt of de verdwijning een opstandige tieneractie is of dat er in het dorp een wolf in schaapskleding rondloopt..

La ragazza nella nebbia

5 okt. 17:00
12 okt. 17:00
20 okt. 19:30
Bekijk all

The Peanut Butter Falcon

avontuur

In deze prachtige crowd pleaser volgen we enkele onverwachte bondgenoten op zoek naar geluk. De jonge Zak heeft het syndroom van Down. Het is zijn droom om professionele worstelaar te worden. Wanneer hij uit het verpleegtehuis ontsnapt om zijn droom na te jagen, krijgt hij hulp uit onverwachte hoek.

The Peanut Butter Falcon

9 sep. 22:30
11 sep. 19:45
Bekijk all

Le Semeur

drama geschiedenis

Na een opstand van het leger van Napoleon worden in dit romantische en intrigerende regiedebuut alle mannen uit een bergdorpje gedeporteerd. De overgebleven vrouwen moeten het zelf zien te rooien. Violette en haar vriendinnen zweren een eed: de eerste man die in het dorp verschijnt, zullen ze delen. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Le Semeur

9 sep. 22:30
12 sep. 17:30
Bekijk all

The Best Of Dorien B.

drama komedie

Anke Blondé volgt in haar eerste speelfilm een 37-jarige vrouw die alles heeft om gelukkig te zijn, maar toch twijfelt of ze de juiste keuzes gemaakt heeft. Kim Snauwaert debuteert als de chaotische Dorien die zichzelf en het leven herontdekt. Terwijl ze dat doet, wint ze gegarandeerd je hart.

The Best Of Dorien B.

6 sep. 19:30
6 sep. 20:00
8 sep. 22:30
10 sep. 17:30
Bekijk all

Sinner

tragikomedie

IN AANWEZIGHEID VAN DE CAST & REGISSEUR

“Liefde is een bitch,” klinkt het als ondertitel van deze tweede langspeelfilm van de Belgische Emilie Verhamme. Wanneer Marie na vier weken terug thuis komt, ontdekt ze dat Nathan, de liefde van haar leven, beslist heeft om haar uit zijn leven te schrappen. In deze intieme tragikomedie zien we drie Vlaamse topactrices en topvrouwen aan het werk: Maaike Cafmeyer, Marijke Pinoy en Charlotte Timmers.

Sinner

10 sep. 19:45
Bekijk all

Hiernamaals

drama familie animatie

IN AANWEZIGHEID VAN WILLEM BOSCH EN SANAA GIWA

In deze verrassende jeugdfilm volgen we de 14-jarige hyperintelligente Sam die samen met haar vader en twee broers de draad terug tracht op te pikken na het overlijden van hun moeder. Een sprookje waarin existentiële kinderangsten treffend worden verbeeld.

Hiernamaals

11 sep. 14:30
Bekijk all

American Woman

drama

De Amerikaanse actrice Sienna Miller steelt de show in dit zenuwslopende familiedrama. Het toonaangevende magazine Vogue heeft het over “de rol van haar leven”. In ‘American Woman’ speelt ze een alleenstaande moeder wiens dochter spoorloos verdwijnt. De film is een ode aan de weerbaarheid van de vrouw.

American Woman

7 sep. 22:30
12 sep. 19:45
Bekijk all

The Best Of Enemies

drama biografie geschiedenis

De onwaarschijnlijke relatie tussen burgerrechtenactivist en lokale Ku Klux Klan-leider is het perfecte startpunt voor dit waargebeurde Hollywooddrama. Samen strijden ze tegen de desegregatie van scholen in North Carolina in 1971. Het verandert hun leven, en dat van vele anderen. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

The Best Of Enemies

7 sep. 19:45
12 sep. 22:15
Bekijk all

The Hummingbird Project

thriller

08/09: IN AANWEZIGHEID VAN JOHAN HELDENBERGH

De Canadese regisseur-scenarist Kim Nguyen wist een topcast te verzamelen voor zijn thrillerdrama over twee neven met een krankzinnig plan. In de complexe sector van de High-Frequency Trading wordt winst of verlies bepaald op een milliseconde. Vincent en Anton willen een glasvezelkabel in een rechte lijn van Kansas naar New Jersey trekken om zo hun investeerders een handelsvoordeel aan te bieden. Ze worden geboycot door hun voormalige werkgever. Johan Heldenbergh speelt een mooie bijrol naast onder meer Salma Hayek, Jesse Eisenberg en Alexander Skarsgård. Een pientere kritiek op onze razendsnelle consumptiemaatschappij.

The Hummingbird Project

8 sep. 14:00
10 sep. 20:00
Bekijk all

The Tomorrow Man

drama romantiek

Videoclipregisseur Noble Jones waagt zich aan zijn allereerste langspeelfilm. Hij levert een tedere en romantische komedie af waarin John Lithgow een man speelt die zich constant voorbereidt op het einde van de wereld. Tot hij Ronnie ontmoet, nog een single zeventigplusser. Ze worden hopeloos verliefd. Aandoenlijke kalverliefde op leeftijd.

The Tomorrow Man

6 sep. 22:30
14 sep. 20:45
Bekijk all

Official Secrets

thriller drama biografie

In dit waargebeurde verhaal speelt Keira Knightley een klokkenluider van de Britse inlichtingendienst. Tijdens de aanloop naar de invasie in Irak in 2003 lekt ze een geheime NSA-memo die een Amerikaans-Britse illegale spionageoperatie onthult. Een zenuwslopende thriller met een topcast in topvorm.

Official Secrets

6 sep. 22:15
7 sep. 20:00
Bekijk all

The Room

drama mysterie sci-fi

09/09: IN AANWEZIGHEID VAN KEVIN JANSSENS

Kevin Janssens speelt de geliefde van de Frans-Oekraïense actrice Olga Kurylenko. Het koppel ruilt hun NYC-flatje in voor een authentieker huis in New Hampshire, waar ze een bijzondere kamer ontdekken die hen alles geeft wat ze durven wensen. Maar wanneer ze op een dag om een kind vragen, dreigen hun dromen al snel in een nachtmerrie te veranderen.

The Room

9 sep. 20:00
11 sep. 22:45
Bekijk all

Fisherman's Friends

drama komedie musical

Een cynische Londense muziekdirecteur gaat met tegenzin naar het vrijgezellenweekend van een collega. Eenmaal daar wordt hij bedot door zijn baas die hem een visserskoor (shantykoor) laat vergezellen en hem de opdracht geeft om een platencontract met hen te fixen. Makkelijk de geestigste Britse feelgood-film van het jaar.

Fisherman's Friends

8 sep. 20:00
10 sep. 22:15
Bekijk all

Working Woman

drama

Op het werk gaat Orna in op de avances die haar baas maakt in ruil voor promotie. Als kostwinner van een gezin van drie kinderen doet ze haar uiterste best om terug te vechten, voor haar job en haar zelfwaarde. Het pakkende Israëlische antwoord op #metoo.

Working Woman

9 sep. 17:30
13 sep. 22:30
Bekijk all

Bastaard

thriller

‘Gent-West’-regisseur Mathieu Mortelmans exploreerde in heel wat van zijn kortfilms al de menselijke moraal en doet dat nu over in zijn langspeeldebuut. Daarin komt de zeventienjarige Daan noodgedwongen aan het hoofd van zijn gezin te staan. Maar wanneer zijn moeder de dakloze tiener Radja onderdak verschaft, lijkt die de macht naar zich toe te trekken.

Bastaard

13 sep. 19:45
Bekijk all

Spider In The Web

thriller

Koop uw tickets hier

IN AANWEZIGHEID VAN MONICA BELLUCCI, ERAN RIKLIS (REGIE), JONATHAN RIKLIS (MUZIEK), FILIP PEETERS, HILDE VAN MIEGHEM & LUC WYNS. 

Een Mossad spion raakt verwikkeld in een web vol mysterie wanneer hij aan zijn laatste missie begint. Om met zijn verleden te breken moet hij eerst voorbij de raadselachtige Angela en zijn ambitieuze collega. Deze bloedstollende thriller werd gedeeltelijk in Antwerpen gedraaid, waardoor we ook enkele Vlaamse acteurs aan het werk zien naast wereldsterren sir Ben Kingsley en Monica Bellucci.

Deze gala-vertoning op 7 september vindt plaats in Kursaal Oostende.

19.00 Sterlegging

19.40 Rode loper aan Kursaal Oostende

20.30 Filmvertoning

Ticketprijs:

  • Gewoon: €15
  • VIP (incl. receptie met doorlopend hapjes & drankjes in aanwezigheid van de Vlaamse cast): €59,50
  • Festivalpashouders: €5

(De prijzen zijn incl. servicekosten.)

Spider In The Web

7 sep. 20:30
Bekijk all

Au nom de la terre

drama

Franse steracteur Guillaume Canet en Belgische acteertrots Veerle Baetens spelen een koppel dat de familieboerderij overgenomen heeft. Nu de agricultuur moeilijke waters doorzwemt, wordt hij opnieuw met z’n verleden geconfronteerd. Een sterk verhaal van verzet in ruraal Frankrijk, gebaseerd op het leven van de regisseur zelf.

Au nom de la terre

13 okt. 20:00
19 okt. 17:15
22 okt. 20:00
28 okt. 17:45
Bekijk all

Alice et le maire

drama komedie

In deze op en top Franse komedie zet ‘Le Grand Jeu’-regisseur Nicolas Parisier de politieke crisis naar zijn hand. De jonge Alice, een filosofe die weinig kaas gegeten heeft van de regeringswereld, moet een uitgebluste burgemeester inspiratie bezorgen. Een fascinerend inzicht in het leven van een publiek figuur.

Alice et le maire

12 sep. 17:30
14 sep. 13:45
Bekijk all

25km/h

drama komedie avontuur

Twee totaal verschillende broers zien elkaar na dertig jaar voor het eerst terug en besluiten een kinderdroom in vervulling te laten gaan: samen op roadtrip. Markus Goller blikte vijf jaar geleden al de Duitse remake van Jan Verheyens ‘Zot van A’ in. Zijn nieuwste komedie belooft je minstens even hard te doen lachen.

25km/h

7 sep. 22:30
11 sep. 22:30
Bekijk all

Les hirondelles de Kaboul

animatie

09/09: In aanwezigheid van Raoul Servais

Zomer, 1998. Kabul wordt onderdrukt door de Taliban. In deze frisse animatiefilm staan twee koppels – één oud en conservatief, het ander jong en modern – rechtlijnig tegenover elkaar wanneer hun levens verstrengeld raken. Snel zal duidelijk worden dat ze een prijs moeten betalen voor hun liefde.

Les hirondelles de Kaboul

9 sep. 20:15
Bekijk all

Pachamama

familie avontuur animatie

De tienjarige Telpupaï leeft in een afgelegen dorpje in het Andesgebergte en droomt ervan om een sjamaan te worden. Deze kleurrijke, avontuurlijke animatiefilm over een eeuwenoude beschaving is herkenbaar voor elk kind van vandaag en werd genomineerd voor een César.

Pachamama

8 sep. 14:00
Bekijk all

Tlamess

drama

Het is haast onmogelijk jezelf voor te bereiden op een film zoals het Tunesische ‘Tlamess’. Een jonge soldaat verlaat het kamp wanneer hij te horen krijgt dat zijn moeder gestorven is. Daarna volgt een fantastische trip die moeilijk te omschrijven valt, maar die je vooral zelf moet beleven.

Tlamess

9 sep. 17:30
10 sep. 22:15
Bekijk all

Sonja - The White Swan

drama biografie geschiedenis

In 1936 besloot drievoudig Olympisch kampioen figuurschaatsen Sonja Henie om filmster te worden. Haar filmdebuut verkocht het volgende jaar meteen de meeste tickets aan de box office in Hollywood. Deze biopic gunt ons een fascinerende blik in het leven van deze Noorse sport- en filmlegende.

Sonja - The White Swan

7 sep. 22:30
14 sep. 15:00
Bekijk all

Tolkien

drama biografie oorlog

Nicholas Hoult kruipt in de huid van één van ’s werelds meest befaamde schrijvers: J.R.R. Tolkien, het legendarische genie achter het ‘Lord Of The Rings’-epos. In deze knappe biopic focust de regisseur op de tienerjaren van de auteur die troost en inspiratie vindt bij enkele andere creatieve misfits.

Tolkien

11 sep. 20:00
14 sep. 17:15
Bekijk all

Before The Frost

drama

De zeventigjarige Deen Jesper Christensen speelt Jens, een boer met een slinkende voorraad die zijn uiterste best doet zijn gezin in leven te houden. Een triest beeld van de agricultuur in Denemarken, maar een tour-de-force prestatie voor de ‘Melancholia’ en ‘Casino Royale’-ster in deze historische film.

Before The Frost

9 sep. 17:30
11 sep. 22:15
Bekijk all