Tickets

Cinema Storck bij je thuis

CORONA-UPDATE: Tot nader order sluit Cinema Storck de deuren. Ticketkopers zullen persoonlijk gecontacteerd worden door Kinepolis Oostende. Alvast bedankt voor jullie geduld en begrip.

Cinema Storck is een initiatief van Filmfestival Oostende dat de betere arthouse films naar Kinepolis Oostende haalt, het hele jaar door. Covid-19 steekt hier voorlopig een stokje voor, dus bieden we je graag een tijdelijke en veilige digitale cinema-ervaring aan via Lumière - Film bij je thuis, waarbij je wekelijks verwend wordt met nieuwe films, zowel premières als klassiekers.

De prijzen per digitaal filmticket kunnen verschillen en staan duidelijk vermeld. Na aankoop blijft de film 48u online beschikbaar. Het overzicht van alle beschikbare titels vind je hier!

Hoe werkt het? 

  • Surf via onze website naar www.cinemabijjethuis.be. Op deze manier steun je rechtstreeks onze werking. 

  • Nog geen account? Maak dan een gratis account aan door rechtsboven op 'inloggen' te klikken. 

  • Eens je geregistreerd bent, klik je op je film naar keuze en dan op 'huren 48u'.

  • Klik op 'accepteren en afronden' en voer je betaling uit.

Wij lijsten hier alvast wat filmtips op om je op weg te helpen. Geniet van de film!

Cinema Storck bij je thuis

Muidhond

drama

Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een klein huis bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen.

Muidhond

Bekijk all

Monos

thriller drama avontuur

Acht tieners op een woeste hoogvlakte in Colombia. Ze dragen klinkende namen als Wolf, Smurf, Rambo en Lady. Het zijn ‘monos’ -commando’s- die boven op een berg paramilitaire training krijgen. Van hun fanatieke commandant krijgen ze een nieuw bevel. Naast het bewaken van de krijgsgevangenen, moeten ze ook de koe Shakira gaan verzorgen. Bij deze schijnbaar simpele opdracht loopt het mis. De jolige sfeer waarin gelachen en gestoeid werd met elkaar, slaat om en het wordt menens. Machtsspelletjes, pesterijen en samenzweringen steken de kop op.

Monos

Bekijk all

Instinct

drama

Ervaren psychologe Nicoline moet beslissen over het lot van Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Een machtsstrijd breekt los....

Instinct

12 jan. 20:00 Tickets
9 feb. 19:30 Tickets
Bekijk all

Honeyland

drama documentaire

In een afgelegen gebied van Noord-Macedonië zorgt de imkervrouw Hatidze voor haar stokoude en blinde moeder. Het geduld dat ze zich bij het telen van wilde bijenhoning meester maakte, heeft ze uit oude tradities. Op een dag arriveert een rumoerige familie met een oude woonwagen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidzes getrouwe leven. Honeyland toont het broze evenwicht tussen mens en natuur in een visueel verbluffende, poëtische documentaire.

Honeyland

Bekijk all

Touching Infinity

documentaire

Rebecca, Fernand en Delphine weten dat hun einde nabij is. Regisseur Griet Teck volgt hen in de laatste weken van hun leven. Rebecca leeft al vijf jaar met kanker. Haar man Bart en hun drie jonge dochters Helena, Elodie en Feline gaan hier elk op hun eigen manier mee om. Nu het einde dichterbij komt, groeit Rebecca’s verlangen om bewust afscheid te nemen. Dat gebeurt op een zeer open, liefdevolle en serene manier. Het afscheid onthult de essentie van het leven. Fernand en Emma zijn een oud en kinderloos stel. Ze waren en zijn nog steeds elkaars grote liefde. Al mijmerend kijken ze terug op een mooie tijd samen. Voor Emma is een leven zonder Fernand, met wie ze 62 jaar samen was, bijna ondenkbaar. De hoogbejaarde Delphine woont in bij haar dochter Myriam. Haar nieren gaan snel achteruit en een onverwerkt verdriet valt haar zwaar. Gelukkig staat Myriam aan haar zijde om met liefde en de nodige humor voor haar te zorgen.

Voorbij de angst en het verdriet, nemen zij ons mee op een tocht, gedragen door liefde, dankbaarheid en diepe verbondenheid. Zonder voorbij te gaan aan de ernst, is Touching Infinity een film van hoop en lichtheid tijdens deze laatste fase van het leven. Van de maakster van Feel My Love komt deze uitzonderlijke, warme film over de troostende schoonheid en kracht van afscheid nemen.

Touching Infinity

18 okt. 17:00 Tickets
25 okt. 19:30 Tickets
2 nov. 17:15 Tickets
3 nov. 17:15 Tickets
Bekijk all

Été 85

drama

Normandië, ‘85. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van bijzondere vriendschap. David blijkt een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

Été 85

Bekijk all

Corpus Christi

drama

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt hij geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd.

Wanneer hij tijdens een werkuitstap per abuis wordt aanzien als de nieuwe lokale priester grijpt hij zijn kans. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, ‘onorthodoxe’ priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en vreest hij dat zijn gewelddadige verleden hem alsnog zal inhalen.

Corpus Christi

10 okt. 19:30 Tickets
13 okt. 17:15 Tickets
17 okt. 17:00 Tickets
20 okt. 20:00 Tickets
Bekijk all

For Sama

oorlog documentaire

Gedurende vijf jaar tijdens de oorlog in Aleppo, Syrië, was Waad al-Kateab gewapend met haar camera. Ze toont ons haar ongelofelijk verhaal waarin ze tussen bombardementen door liefde vindt, trouwt en het leven schenkt aan een dochtertje, Sama. Dit alles terwijl de situatie dag na dag verslechtert. Ze moet een onmogelijke keuze maken om al dan niet de stad te ontvluchten ter bescherming van haar dochter, maar daarvoor zou ze de strijd voor vrijheid moeten opgeven waarvoor ze al zoveel heeft opgeofferd.

For Sama

Bekijk all

Lara

drama

Lara is een aangrijpend maar ook een genuanceerd verhaal over een veeleisende moeder. Op haar zestigste verjaardag krijgt ze niets te horen van haar zoon Viktor, die het huis - en zijn moeder - is ontvlucht. Diezelfde dag heeft Viktor een pianorecital met een eigen compositie. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt ze die uit aan oude kennissen. De dag draait uit op een samenkomst aan bijzondere ontmoetingen en verrassingen. De regisseur Jan Ole Gerster (Oh Boy) wordt gezien als een van Duitslands meest gewaardeerde jonge filmmakers. In zijn nieuwste film Lara worden de hoofdrollen verzorgd door Corinna Harfouch (Der Untergang, Perfume) en Tom Schilling (Werk ohne Autor). 

Lara

Bekijk all

Victoria

documentaire

In de woestijn van Zuid-Californië ligt een stad die nooit is afgeraakt: California City. Tot in de puntjes uitgetekend, moest deze stad zo groot worden als Los Angeles, maar vandaag ligt de woestijnstad er onaf en stoffig bij. Het is een plek die past bij grootse dromen; bij mensen die op zoek zijn naar een nieuw en beter leven. Lashay T. Warren is één van hen. Hij ontvluchtte een turbulent verleden in Los Angeles om een nieuwe start te maken temidden van deze plattegrond van lege straten. Scherp maar ook speels beschrijft hij zijn nieuwe omgeving. Hij blijft proberen aan het verleden te ontsnappen en zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, net als de stad die haar dromen nog lang niet heeft waargemaakt, maar ook nog niet heeft opgeborgen.

Victoria

Bekijk all

Cunningham

biografie muziek documentaire

De legendarische choreograaf Merce Cunningham (1919-2009) zette met zijn baanbrekende choreografieën een stempel op de hedendaagse generatie dansers. Met intense energie en nieuwsgierigheid onderzocht hij de grenzen van het menselijk lichaam met elementen uit klassieke en moderne dans. Ook wilde hij verschillende kunstvormen in een nieuwe context plaatsen, in nauwe samenwerking met figuren als componist John Cage en kunstenaars Robert Rauschenberg en Andy Warhol, die beide aan de wieg stonden van de Amerikaanse popart-beweging. Alla Kovgan probeert in zijn 3D-documentaire zijn dans verder te laten leven in de cinemazalen en gebruikt hiervoor een combinatie van monologen, heropvoeringen en archiefbeelden. Het resultaat is een totaalervaring dat alle zintuigen onderdompelt in de merkwaardige wereld van Cunningham. 

Cunningham

Bekijk all