Terug naar overzicht
  • 130 min. 0 sec.
  • Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell
  • Verenigde Staten
  • drama, komedie, biografie
  • Engels
  • Nederlands, Frans

Het waargebeurde verhaal van Dick Cheney, één van de belangrijkste Vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Vice vertelt het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als Vicepresident van George W. Bush. Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt. De film heeft de Oscar voor Make-up en Hairstyling gewonnen en Christian Bale won voor zijn rol de Golden Globe voor Beste Acteur.

Filmfestival Oostende
24 mrt. 17:00 Tickets
30 mrt. 20:00

Deze films zullen u ook interesseren

The old man and the gun

misdaad komedie

De charmante Forrest Tucker (Robert Redford) is al ruim op pensioengerechtigde leeftijd, maar nog steeds één van de meest succesvolle bankovervallers van de 20e eeuw. Wanneer hij ook nog de vrouw van zijn dromen ontmoet lijkt zijn leven compleet. Maar wanneer de jonge detective John Hunt een klopjacht organiseert op Forrest en zijn handlangers, ontstaat er al snel een kat en muis spel waarbij zelfs Hunt de charmes van Forrest niet kan weerstaan.

The old man and the gun

15 mrt. 17:45 Tickets
Bekijk all

Eight grade

drama komedie

De dertienjarige Kayla wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat. In haar vlogs, die door niemand bekeken worden, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt doen. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn en vindt maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten, laat staan de jongen op wie ze verliefd is. Eighth Grade is een ode aan de onuitputtelijke teen spirit.

 

Eight grade

16 mrt. 17:30 Tickets
26 mrt. 17:45 Tickets
2 apr. 20:04
Bekijk all

If Beale Street Could Talk

misdaad drama romantiek

De jaren 70. De film focust zich op het leven van enkele arme Afro-Amerikanen in Harlem en met name op de negentienjarige zwangere Tish. Zij moet snellen tegen de klok om de onschuld van haar geliefde Fonny te bewijzen. Deze zit, in afwachting van de rechtszaak, ten onrechte in de cel en wordt beschuldigd van verkrachting. Regina King won de Golden Globe voor Beste Actrice in Bijrol voor de film.

Regisseur Barry Jenkins won in 2017 de Oscar voor Beste Film met Moonlight. 

Dit jaar won Regina King de Oscar voor Beste Actrice in Bijrol.

 

If Beale Street Could Talk

25 mrt. 20:00 Tickets
Bekijk all

Ash is Purest White

drama romantiek

Quiao is hopeloos verliefd op Bin, een plaatselijke gangster. Tijdens een confrontatie tussen  twee rivaliserende bendes, lost Quiao enkele schoten om hem te verdedigen. Voor deze daad van loyauteit wordt ze veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Wanneer ze vrij komt, gaat ze op zoek naar Bin in de hoop de draad met hem gewoon opnieuw te kunnen oppikken.

Ash is Purest White

23 mrt. 17:30 Tickets
31 mrt. 17:00
Bekijk all

Celle que vous croyez

drama

Om haar geliefde Ludo te begluren creëert de vijftiger Claire een vals profiel op de sociale netwerken. Ze wordt Clara, een magnifieke jonge vrouw van 24. Alex, de beste vriend van Ludo, valt onmiddellijk voor haar. Dit zet een kettingreactie in gang, want Claire wordt op haar beurt wanhopig verliefd op hem. Alles speelt zich af in het virtuele, maar de gevoelens zijn echt. Een duizelingwekkend verhaal waarin realiteit en leugen steeds meer verward geraken.

Celle que vous croyez

22 mrt. 17:45 Tickets
2 apr. 20:00
Bekijk all

C'est ça l'amour

drama

In de hoop dat zijn vroegere gezinsleven vanzelf terugkomt, geeft Mario zich op voor een theaterproject waarbij zijn ex-vrouw werkt. Hij weet zich geen raad met zijn twee tienerdochters. En dat gevoel is wederzijds. “C’est ça l’amour” is een ontwapenende film over liefde en loslaten, incasseren en herontdekken.

C'est ça l'amour

29 mrt. 20:00
1 apr. 17:45
Bekijk all

Leto

romantiek biografie muziek

Punky biopic over de underground muziekscene in Leningrad vlak voor de perestrojka, gebaseerd op de beginjaren van popicoon Viktor Tsoï en zijn legendarische band Kino. In de vroege jaren tachtig sluit hij vriendschap met de charismatische zanger van de band Zoopark, die zeldzame platen van Bowie, Blondie en T. Rex op de kop heeft getikt. Ook met hun eigen optredens willen ze de boel flink opschudden, maar het jonge publiek mag vooralsnog alleen de voeten op het ritme bewegen. Met humor en lef gaan de bandleden de censuur te lijf, al dan niet in hun fantasie.

Leto

26 mrt. 20:00 Tickets
29 mrt. 17:45
Bekijk all

Arctic

drama

Als een man na een vliegtuigcrash als enige overlevende strandt op de Noordpool, wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke kou en volledige afzondering. Een onverwachte gebeurtenis maakt dat hij zijn geïmproviseerde kamp dient te verlaten om een levensgevaarlijke reis door onbekend terrein aan te vatten.

 

Arctic

25 mrt. 17:45 Tickets
Bekijk all

Yao

komedie

Vanuit zijn dorp in het noorden van Senegal trotseert de 13-jarige Yao alleen de 387 kilometer naar de hoofdstad om zijn held te ontmoeten: Seydou Tall, een beroemde Franse acteur. Geraakt door dit kind, besluit de acteur zijn verplichtingen te ontvluchten en Yao naar huis te vergezellen. Maar op de stoffige en onzekere wegen van Senegal begrijpt Seydou dat, terwijl hij naar het dorp van het kind gaat, hij ook teruggaat naar zijn afkomst.

 

Yao

24 mrt. 20:00 Tickets
1 apr. 20:00
Bekijk all

Hellhole

drama

Hellhole volgt drie sterk verschillende mensen in de maanden na de terroristische aanslagen in Brussel in maart 2016. Een Vlaamse arts, wiens zoon een straaljagerpiloot is op een missie in het Midden-Oosten, wordt geconfronteerd met zijn eenzaamheid. Een jongeman van Algerijnse afkomst wordt door zijn broer gevraagd om een bedrieglijk eenvoudige gunst. Een Italiaanse vrouw, die in het hart van de Europese instellingen werkt, verliest langzaam de controle onder de druk van haar veeleisende leven. Dezelfde vraag die de stad lijkt te achtervolgen, overschaduwt hun leven: waar gaan we heen vanaf hier?

Hellhole

23 mrt. 20:00
Bekijk all