Tickets

De strafste Vlaamse kortfilms gaan in première tijdens het Filmfestival van Oostende!

Sinds 2018 pakt het Filmfestival van Oostende uit met een nieuwe competitie voor Vlaamse kortfilms. Ook dit jaar zal een exclusieve selectie zijn Belgische première vieren op het filmfestival aan zee.

Zes geselecteerden zullen meedingen naar onze prijzenpot. De hoofdprijs van 2500 euro wordt geschonken door Amplo. De Beste film gaat eveneens naar huis met een post-productiepakket van Flow. Beste Scenario en Beste Cinematografie worden bekroond door respectievelijk deAuteurs en Camelot.

De jury: Nora Gerwig, programma coördinator Generation shorts Berlinale, Wim Vanacker selectie team kortfilm selectie Cannes en Wouter Jansen festival distributie expert Some Shorts.

'Wildernis' wint Beste Kortfilm & Beste Scenario & 'Zombies' neemt de prijs voor Beste Cinematografie mee naar huis.

Voor meer informatie omtrent de competitie kan je steeds terecht bij henry@filmfestivaloostende.be.

Selectie 2019

Wildernis

Winnaar kortfilmcompetitie Beste Kortfilm & Beste Scenario

Een verpleegster. Een soort van ziekenhuis. Als de behandeling werkt zal het lijken alsof er nooit iets gebeurde. Alsof dit hele gebied door de mens onaangetast bleef.

Wildernis

Bekijk all

Stage IV

drama

Een jonge mama wil nog één keer schitteren voor de dierbaarste persoon in haar leven voor ze afscheid neemt van deze wereld.

Stage IV

Bekijk all

Dutchgaria

animatie

In moeilijkheden door een onbekende taal en op de vlucht voor de plaatselijke bevolking. Volg de avonturen van een Franse jongedame in een land genaamd Dutchgaria.

Dutchgaria

Bekijk all

Sama'

muziek documentaire

Portret van de Palestijnse DJ Sama Abdulhadi, leading lady van de nieuwe generatie techno dj's.

Sama'

Bekijk all

Zombies

musical

Winnaar kortfilmcompetitie Beste Cinematografie

Een reis tussen hoop en dystopie in een bedwelmd Kinshasa.

Zombies

Bekijk all

Le temps qui reste

Juliette en haar vader Arthur zitten elk in een roeibootje op een meer. Rondom hen enkel water. Juliettes vader heeft jongdementie en zal later op de dag sterven. Tijdens hun laatste uur samen ontstaat er een spel van mooie en minder mooie momenten. Elkaar een laatste keer vinden, afscheid in al zijn puurheid.

Le temps qui reste

Bekijk all