Tickets

Nederland Buurland

Back by popular demand! Dit onderdeel werd op enkele jaren tijd een echte publiekslieveling. We selecteren het beste wat onze Noorderburen bijeen filmden en blikken vooruit op toekomstige releases.

Nederland Buurland

Dirty God

drama

Het indrukwekkende acteerdebuut van Vicky Knight verdient extra aandacht gezien de echtheid van de littekens op haar lichaam. Jaren geleden kwam ze terecht in een woningbrand, maar nu doen de wonden dienst als het grootste obstakel in de derde langspeelfilm van Sacha Polak. Ze speelt een vrouw die door haar man aangevallen werd met een bijtend zuur. Ze moet met deze fysieke en mentale littekens leren leven.

Dirty God

9 sep. 22:30
Bekijk all

Retrospekt

psychologisch drama

In deze Nederlandse film draait alles rond de topprestatie van Circé Lethem die de getraumatiseerde Mette speelt. Ze bevindt zich in de slotfase van haar revalidatie, nadat ze getuige was van een uit de hand gelopen ruzie waarbij een bewaker neergeschoten werd. Een intelligente psychologische studie waarin desoriëntatie en angst langzaam toenemen. De tweede film van Esther Rots voelt als een achteruit tikkende tijdbom en werd al vertoond in Berlijn en Toronto.

Retrospekt

7 sep. 17:00
Bekijk all

Baantjer: Het Begin

drama misdaad actie

Baantjer: Het Begin

11 sep. 17:15
Bekijk all

Rafaël

drama

De Nederlandse Kimmy en de Tunesiër Nazir zijn in Tunesië in het huwelijksbootje gestapt. Wanneer hij aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Een glansrol voor de Belgische Nabil Mallat, die je kan kennen uit ‘De Dag’ en ‘Cordon’.

Rafaël

8 sep. 16:30
Bekijk all

Bloody Marie

drama actie

12/9: In aanwezigheid van Guido van Driel.

De ooit succesvolle graphic novel auteur Marie (de Duitse Susanne Wolff) leeft al jarenlang in de Amsterdamse hoerenbuurt. Na het verlies van haar moeder krijgt ze echter geen tekening meer op papier. Tevergeefs probeert ze haar verdriet te verdrinken, tot ze inziet dat ze komaf moet maken met haar verleden.

Bloody Marie

12 sep. 22:30
Bekijk all

De Libi

drama komedie

Drie tieners, lefgozers, zijn vastbesloten hun stempel op de wereld te drukken. We volgen hen in Amsterdam tijdens hun queeste om de beste nachtclub binnen te geraken. De Nederlandse reactie op 'Patser'. 

De Libi

8 sep. 13:30
Bekijk all