Tickets

Tijdens het festival zijn er verschillende competities waarbij een (inter)nationale jury beslist over wie met de prijs naar huis mag. Onder deze prijzen vallen onder andere de LOOK!, COOP! en Taste Of Europe awards, maar ook de Student Pitch voor nieuw talent. 

COMPETITIES

LOOK!

De internationale LOOK! – competitie van FFO is uniek in Europa en vestigt aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film: het werk van de production design ploeg (art direction, kostuums, make-up en visuele effecten) en dat van de D.O.P. (Director of Photography).

De films strijden voor de hoofdprijs van 'Beste Film' (marketing pakket + 10k cashprijs). Daarnaast zijn er ook erkenningen voor 'Beste D.O.P.' en 'Beste Production Design'. Alle prijzen worden uitgereikt door een internationale jury.

Nieuw: COOP!

De internationale coproductie-competitie wordt in 2021 voor het eerst georganiseerd en focust zich uitsluitend op Vlaamse co-producties en Nederlandse co-producties. Geïnspireerd door het gedachtengoed "think globally, act locally" gaan de FFO programmatoren op zoek naar opmerkelijke en boeiende filmproducties die internationale samenwerkingen naar een nieuw niveau tillen. We willen hiervoor erkenning geven aan Vlaamse en Nederlandse producenten die op een creatieve manier op zoek gaan naar samenwerkingen om hun projecten te doen slagen. 

Een Publieksjury zal beslissen over de 'Beste Coproductie' (Geldprijs van 5k en marketingpakket). Er zijn ook erkenningen voor 'Beste Scenario' & 'Beste regie'. 

Kortfilmcompetitie

Veel jong talent zet de eerste stappen in de filmwereld via een kortfilm. Filmfestival Oostende wil ook deze frisse, verrassende en esthetische producties voorstellen aan het grote publiek en pakt sinds 2018 uit met een nieuwe competitie voor kortfilms. 

Maak deel uit van onze exclusieve selectie en vier je Belgische première op het filmfestival aan zee door een mail te sturen naar henry@filmfestivaloostende.be. Er vallen meteen ook indrukwekkende prijzen te rapen waaronder de prijs voor beste kortfilm, scenario en cinematografie

Student Pitch

FFO wil graag de jonge makers een duwtje in de rug geven. Het filmproductieproces is een kostelijk gegeven. Een drempel die we samen met een handvol jongeren willen overschrijden. 

Laastejaars filmstudenten kunnen zich inschrijven voor de student pitch van #FFO21 via henry@filmfestivaloostende.be. Uit alle inzendingen worden de 20 beste projecten geselecteerd. Deze studenten kunnen hun masterproject komen pitchen. De vakjury velt op basis van voorgaand werk en de pitch een oordeel. 10 studenten vallen in de prijzen. De prijzen variëren van aanzienlijke geldsommen tot waardebonnen voor de huur van audiovisueel materiaal en postproductiepakketten.

EuroMillions Publieksprijs

Alle films die vertoond worden tijdens FFO komen in aanmerking voor de EuroMillions Publieksprijs. Elke bezoeker van het festival krijgt een stemformulier en bepaalt zo mee welke film dé ‘beste film’ van het festival wordt.