Augure - Baloji

'Augure' is de debuutfilm van de Belgisch-Congolese regisseur, acteur en muzikant Baloji. De film is de Belgische inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, en viel al in de prijzen op het filmfestival van Cannes. Vanaf 15 november in de bioscoop.

Still 'Augure'

Ik ben verheugd en trots om België te vertegenwoordigen bij de Oscars. Trots ook op het verhaal dat verteld wordt, op de culturele betekenis. We zijn al zo ver gekomen, het is een prachtige ode aan veerkracht en doorzettingsvermogen. En nu, aan het werk!"

Baloji

In 'Augure' reist Koffi met zijn echtgenoot naar zijn geboorteland om haar aan zijn familie voor te stellen. Hij vertrok uit het land nadat hij door zijn omgeving werd verstoten omdat hij kenmerken van een zabolo, een magiër of demon, vertoonde. Bij hun aankomst worden Koffi en zijn vrouw niet bepaald met open armen ontvangen door zijn familie. 'Augure' toont zo hoe hardnekkig bijgeloof een greep kan hebben op een gemeenschap. Wanneer Koffi andere verstoten medemensen ontmoet, ontdekt hij al snel dat ze alleen door wederzijdse hulp en verzoening kunnen ontsnappen aan de vloek die op hen rust.

Video