Chantal op Eén

Vanaf 4 september elke zondag om 21.00 uur op Eén en via VRT MAX.

Still_Chantal

Vanaf zondag 4 september schittert Maaike Cafmeyer in het nieuwe 'Chantal' op Eén: een politiereeks, maar dan wel één met een (West)hoek af. De reeks draait rond Chantal Vantomme, de politieagente die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks 'Eigen kweek'. Hiermee krijgt dit personage een heel eigen reeks, in een eigen universum met tal van nieuwe personages.

In 'Chantal' is inspecteur Chantal Vantomme net verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een macho-wereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt. Chantal gaat er echter op haar eigengereide manier mee om, wat de lokale bewoners duidelijk niet gewoon zijn.

Naast Maaike Cafmeyer zijn Mathias Sercu, Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Wim Opbrouck, Janne Desmet, Bert Huysentruyt, Piet De Praitere, Kurt Defranq en vele anderen in de reeks te zien. 'Chantal' werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein.

Affiche_Chantal

'Chantal' is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT/Eén en Telenet. 

Bron: VRT