De Familie Claus - Matthias Temmermans

De Familie Claus vertelt het verhaal van Jules Claus, een jongen die zijn papa verloor op Kerstdag, en daardoor Kerst is gaan haten. Dat vormt een probleem, want zijn opa blijkt de enige echte Kerstman te zijn.

De Familie Claus vertelt het verhaal van Jules Claus, een jongen die zijn papa verloor op Kerstdag, en daardoor Kerst is gaan haten. Dat vormt een probleem, want zijn opa blijkt de enige echte Kerstman te zijn, een taak die van vader op zoon doorgegeven wordt in de familie. Wanneer hij zijn grootvader helpt in de speelgoedwinkel, ontdekt hij zijn plicht en de magische tradities van zijn familie. Naast Jan Decleir, die schittert als Kerstman, krijgen we jong acteertalent Mo Bakker te zien. Beiden speelden samen in Niet Schieten. De elfjes van de Kerstman worden vertolkt door Stefaan DegandJanne Desmet, Eva Van Der Gucht en Josje Huisman.

Al snel na de release van deze Belgisch Nederlandse coproductie, die normaal in het najaar van 2020 moest verschijnen, gingen de opnames voor een vervolgfilm van start. Zet deze Kerstperiode alvast in met de eerste in de reeks. Een betoverende familiefilm, beschikbaar op Netflix.

Video