De twaalf: de Assepoestermoord op VRT 1 en VRT MAX

Wie geloof jij? Dat is de kernvraag in de tweede reeks van 'De twaalf: de Assepoestermoord'. Twaalf burgers krijgen de loodzware taak om te beslissen over het lot van een vader en zijn dochter. Anton Bergman (Koen De Graeve) en zijn dochter Julie (Lou Miller) worden beschuldigd van de moord op partner en stiefmoeder Marianne (Katrien De Ruysscher). Het wordt een zenuwslopende ervaring voor alle betrokkenen. Want hoe beslis je als buitenstaander over iemands schuld of onschuld? En welke blijvende impact heeft dit op je eigen leven?

De Twaalf

In 'De twaalf: de Assepoestermoord' volgen we het proces van Julie Bergman (Lou Miller) en Anton Bergman (Koen De Graeve). Ze worden beschuldigd van moord op Marianne (Katrien De Ruysscher), de partner van Anton en stiefmoeder van Julie. Julie beweert dat ze Marianne tijdens een ruzie per ongeluk van de keldertrap heeft geduwd en haar vader er niets mee te maken heeft. Ondertussen schreeuwt Anton zijn onschuld uit. Maar er is ook het gerechtelijk onderzoek en dat toont duidelijk aan dat Marianne een slag op het hoofd heeft gekregen en haar lichaam nadien verplaatst werd naar de kelder. Advocate Claire Verlinden (Inge Paulussen) staat Julie bij, haar ex-man Frank Dedoncker (Peter Van den Begin) staat Anton bij.

Een twaalfkoppige jury beslist over het lot van Julie en Anton. Maar daarnaast hebben de juryleden ook hun eigen leven en privéproblemen, die impact hebben op hoe ze de zaak beleven en omgekeerd. Nico (Emilie De Roo) is gerechtsjournaliste. Ze is dan ook enthousiast wanneer ze eindelijk zelf in een volksjury mag zetelen en vastbesloten een weloverwogen oordeel te vormen. Maar wanneer haar tienerzoon wordt beschuldigd van het verspreiden van naaktfoto's en beweert onschuldig te zijn, beginnen haar emoties steeds meer in de weg te zitten. Murad (Yassine Ouaich) is een succesvolle en hardwerkende vastgoedmakelaar. Hij heeft al snel een oordeel klaar over de beschuldigden. Maar wanneer zijn zus aan de deur staat, wordt hij geconfronteerd met een geheim uit het verleden. De al wat oudere Catherine (Chris Nietvelt) blijft alleen achter wanneer haar man hertrouwt en haar dochter naar het buitenland trekt. Dankzij mede-jurylid Vanessa (Viv Van Dingenen) leert ze jurylid Jacob (Jobst Schnibbe) kennen. Kan ze op latere leeftijd toch nog de ware liefde vinden?

'De twaalf: de Assepoestermoord' is een productie van Eyeworks voor VRT 1, in coproductie met Proximus en met de steun van Screen Flanders, het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector, en Scio Productions in samenwerking met de Belgische Tax shelter. De stad Antwerpen geeft logistieke ondersteuning. De ontwikkeling van de reeks werd gesteund door het VAF/Mediafonds van de Vlaamse Regering.

Vanaf 3 september elke zondagavond om 21.05 uur op VRT 1 en VRT MAX.

De Twaalf Still
De Twaalf Still
De Twaalf Still
De Twaalf Still