Ferry - Cecilia Verheyden

Volgens veel fans zijn de personages Ferry (Frank Lammers) en Danielle (Elise Schaap) verantwoordelijk voor het succes van de Vlaams-Nederlandse serie Undercover. Met het gewelddadige maar vertederende Ferry geeft Cecilia Verheyden de Brabantse knuffelgangster en zijn echtgenote een waardige prequelfilm. Nu beschikbaar op Netflix en VRT NU.

De uit Brabant afkomstige Ferry Bouman verdient zijn sporen in de Amsterdamse onderwereld als ferme rechterhand van hasjbaron Brink. Na een hardhandige overval op een van hun drugshuizen stuurt Brink zijn ‘probleemoplosser’ op pad om zijn toegetakelde zoon te wreken. Het spoor van de daders leidt de loyale en schietgrage Ferry terug naar zijn geboortestreek, waar niet zozeer de opgelegde eerwraak, maar vooral de confrontatie met zijn verleden hem inspanning kost. Eenmaal geïnstalleerd op camping Zonnedauw smelt hij voor zijn buurvrouw Danielle en de kitscherige gezelligheid van de woonwagens. Maar ongeacht hun romance zullen er kogels vliegen, en die vuurt Ferry nog steeds het liefst zelf af.

Ook wie Ferry Bouman nog niet kende als de Brabantse drugsbaron in de Vlaams-Nederlandse serie Undercover kan zich vermaken met deze onstuimige misdaadfilm, waarin duidelijk wordt hoe de Zuid-Hollandse xtc-producent zijn echtgenote ‘Daantje’ leerde kennen. Vlaams regisseur Cecilia Verheyden, die de hitserie deels mee regisseerde, plukte de twee geliefde personages van de buis en gaf hen een eigen prequelfilm, die geheel in lijn met de serie voortdrijft op dikke dialecten, drugstrips, overtuigende personages en gewelddadige plotwendingen. Een innemende spin-off met topprestaties van Frank Lammers, Elise Schaap en Huub Stapel.

Kijk op VRT NU Kijk op Netflix

Video