Mirakel n°71 op Canvas/VRT MAX

MS-patiënt Nathalie Basteyns zit al acht jaar in een rolstoel. Ze trekt met twee reisgenoten naar Lourdes in de hoop op een mirakel. Een roadmovie over een reis van Brussel naar Lourdes – vanaf dinsdag 30 mei op Canvas en VRT MAX.

Mirakel n°71 (c) Lieve Blancquaert

Regisseur Nathalie Basteyns kennen we van fictiereeksen als 'Beau Séjour', 'Lost Luggage' en 'Clan'. Maar deze keer maakt ze een driedelige docureeks over zichzelf.

Tien jaar geleden kreeg Nathalie de diagnose van MS (Multiple Sclerose): een ongeneeslijke en chronische ziekte die het centrale zenuwstelsel aantast. Ze zit ondertussen al acht jaar in een rolstoel en heeft het daar helemaal mee gehad. Ze wil weer kunnen lopen en droomt van een mirakel.

Samen met fotografe Lieve Blancquaert en vaste verpleger Gustave Dikumueni gaat Nathalie op zoek naar dat mirakel. In Lourdes zijn al 70 mirakels erkend door de katholieke kerk. En Nathalie wil nummer 71 op haar naam kunnen schrijven.

'Mirakel n°71' begint bij het concrete verhaal van Nathalie, haar ziekte MS en haar hoop op een mirakel, maar trekt dat open tot een zoektocht in de wereld van ons brein, de wetenschap en het geloof. Nathalie ontmoet wetenschappers, gelovigen, ervaringsdeskundigen en sceptici die haar elk vanuit hun expertise helpen met haar zoektocht naar een mirakel.

De docureeks is een verhaal van hoop, geloof en liefde voor iedereen die wel eens droomt van een mirakel. En zeg nu zelf, wie doet dat niet? Want het zou toch maar eens moeten lukken…

Vanaf dinsdag 30 mei om 21.20 u. op Canvas en VRT MAX

'Mirakel n° 71' is een driedelige docureeks van regisseur Nathalie Basteyns & fotografe Lieve Blancquaert. Een productie van De Mensen voor Canvas. ​ Het programma kwam tot stand met de steun van het VAF en de Taxshelter maatregel van de Belgische federale overheid. 'Mirakel n°71' werd genomineerd voor het internationale festival Canneseries.

Bron: VRT

Beelden: Lieve Blancquaert