Rookie - Lieven Van Baelen

Rookie volgt het verhaal van Nicky, een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder, die elke race zijn leven op het spel zet voor de rush en de faam.

Rookie

Rookie volgt het verhaal van Nicky, een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder, die elke race zijn leven op het spel zet voor de rush en de faam. Wanneer hij door een zwaar ongeval nooit meer zal kunnen racen, stort zijn wereld in. Moeizaam neemt hij een frisse start in het leven zonder de roem en adrenaline. Hij zoekt hierbij steun bij zijn schoonzus Vero en haar zoon Charlie. Helaas komt Nicky al snel terug in de verleiding en probeert hij via zijn neefje zijn droom alsnog waar te maken.

Regisseur Lieven Van Baelen begon zijn carrière als director of photography (DOP) en werkte voorheen vooral aan commercials en videoclips, met o.a. YouTube-hit Ta Fête van Stromae. Zijn eerste kortfilm The Thread (1999) werd internationaal met veel lof ontvangen en won de Best Future Talent award op het internationaal filmfestival van Locarno. Bij Czar was hij betrokken bij projecten als Carlo (Michaël R. Roskam), Blush (Wim Vandekeybus) and Oh My God?! (Christophe Van Rompaey). Ondanks zijn succesparcours als DOP, koos hij recent om zich toe te leggen op het regisseren.

Zijn intense visuele regiestijl en hoge postproductie skills, met ervaring in autocommercials, maakten van Van Baelen de ideale match voor Rookie. Voor zijn langspeeldebuut kon hij al meteen rekenen op twee steracteurs van Vlaanderen: Veerle Baetens en Matteo Simoni. Stefaan Degand, Tibo Vandenborre en Bjarne Devolder vullen de cast aan.

Video